Ik heb mijn man verloren in zes weken tijd omdat er geen behandeling is die werkt. Casper wil daar verandering in brengen!

- Astrid Joosten -

Bekijk de video 

Ik ken Casper van mijn tijd bij Feyenoord en ben erg onder de indruk van zijn onderzoek naar innovatieve behandelmethoden tegen alvleesklierkanker

- Ronald Koeman -

De grootste kwaliteit van Casper is dat hij menselijk met zijn patiënten omgaat.

- René van der Gijp -

Het ziekbed van mijn vader was zo vreselijk kort. Toen ik hoorde over het baanbrekende onderzoek van Casper, wist ik direct dat ik hier mijn steentje aan bij wilde dragen.

- Lars Boele -

Nu moet het echt anders! Het lichaam ondersteunen om zelf alvleesklierkanker te verslaan: dat is volgens mij de toekomst.

- Casper van Eijck -

Mijn vader heb ik verloren aan deze vreselijke ziekte. Ik steun Casper zodat andere mensen deze pijn bespaard kan blijven.

- Ellen Hoog -

Bekijk de video 

BENEFIET KERSTCONCERT 13 DECEMBER

met Sinfonia, Wishful Singing en Kamerkoor PA’dam

Een goed doel, een fantastisch Rotterdams orkest, topsolisten én de kerstgedachte komen op woensdag 13 december allemaal samen tijdens een groots benefietconcert in de Grote Zaal van de Doelen in Rotterdam. Op die avond verzorgt Sinfonia Rotterdam met het kamerkoor PA’dam en de solisten van Wishful Singing een avondvullend kerstconcert. Het bijzondere van dit concert is dat de gehele opbrengst ten goede komt aan Support Casper.

‘Met de campagne steunt u onze zoektocht naar innovatieve oplossingen voor de behandeling van alvleesklierkanker, een ziekte die dagelijks aan zo’n acht Nederlanders het leven kost. Het emotioneert mij telkens weer als ik zie wat Support Casper weet los te maken. Nabestaanden en vrienden van overleden patiënten zijn deze campagne begonnen omdat ze geloven in wat ik sámen met mijn team wil bewerkstelligen.’

‘Al meer dan 25 jaar behandel ik mensen met alvleesklierkanker, maar de traditionele behandelmethoden, zoals bestraling en chemo, werken niet of nauwelijks. Het was daarom de hoogste tijd om het op een andere manier aan te pakken. Samen met een heel team van wetenschappers en onderzoekers van verschillende academische ziekenhuizen onderzoek ik een behandelmethode waarvan ik geloof dat deze werkt: de Oncolytische Viro-Immuno Therapie (OVIT).

‘We zijn twee jaar geleden gestart, het begin is er. Maar we zijn er nog lang niet. Voor de financiering van ons onderzoek zijn we volledig afhankelijk van giften van particulieren en bedrijven. Het is dan ook geweldig dat overal in het land vrijwilligers die ons werk een warm hart toedragen bezig zijn met initiatieven en acties om geld in te zamelen. Zo kunnen wij het onderzoek voortzetten.’

‘Ik vind het hartverwarmend dat er zo veel steun is voor ons werk. En dan nu weer dit benefiet kerstconcert in de Grote Zaal van de Doelen - als liefhebber van klassieke muziek vind ik dat extra bijzonder. Geweldig dat dirigent Conrad van Alphen en zijn orkest, samen met de Doelen, op deze manier aan ons doel willen bijdragen. Ik hoop op een volle zaal en een onvergetelijke avond. Graag tot ziens!’

Prof. dr. Casper van Eijck

Ik wil erbij zijn