Mijn vader heb ik verloren aan deze vreselijke ziekte. Ik steun Casper zodat andere mensen deze pijn bespaard kan blijven.

- Ellen Hoog -

Bekijk de video 

Nu moet het echt anders! Het lichaam ondersteunen om zelf alvleesklierkanker te verslaan: dat is volgens mij de toekomst.

- Casper van Eijck -

Casper is bereid tegen de stroom in te zwemmen zodat hij levens kan redden. Ik ben erg onder de indruk van de manier waarop hij dat doet.

- Mark van Eeuwen -

Het ziekbed van mijn vader was zo vreselijk kort. Toen ik hoorde over het baanbrekende onderzoek van Casper, wist ik direct dat ik hier mijn steentje aan bij wilde dragen.

- Lars Boele -

Ik heb mijn man verloren in zes weken tijd omdat er geen behandeling is die werkt. Casper wil daar verandering in brengen!

- Astrid Joosten -

Bekijk de video 

Ik ken Casper van mijn tijd bij Feyenoord en ben erg onder de indruk van zijn onderzoek naar innovatieve behandelmethoden tegen alvleesklierkanker

- Ronald Koeman -

De grootste kwaliteit van Casper is dat hij menselijk met zijn patiënten omgaat.

- René van der Gijp -

In de media

Regelmatig wordt er aandacht besteed aan het werk van onze Stichting en de activiteiten die plaatsvinden in het kader van de Support Casper campagne. Vaak met prof. dr. Casper van Eijck in de hoofdrol. Hier treft u een selectie met recente artikelen in kranten, magazines en op radio en tv.


Casper van Eijck Rotterdammer van het jaar!

Stichting Ons Rotterdam en Rotterdamse krant De Oud-Rotterdammer hebben Casper van Eijck vanwege zijn onderzoek naar de behandeling van alvleesklierkanker uitgeroepen tot Rotterdammer van het Jaar. Wat een prachtige erkenning!

Lees verder op De Oud Rotterdammer.


Casper van Eijck erkent als De Optimist:

EEN VANDAAG ZETTE STRIJDBARE CHIRURG IN DE SCHIJNWERPERS

Kijkers van Een Vandaag hebben woensdag 16 augustus jl. kennis kunnen nemen van een strijdbare chirurg die zich ten volle inzet om van alvleesklierkanker tenminste een chronische ziekte te maken. Kenners weten dat zijn naam Casper van Eijck is en zijn boodschap consistent is: “wat zou het goed zijn als we de ellende van een hele hoop patiënten écht langdurig kunnen uitstellen."

Wie Een Vandaag met Casper in de hoofdrol in de rubriek De Optimist heeft gemist, kan deze nog terugkijken op Een Vandaag.


"Onderzoeksideeën in eigen hand"

Een mooi artikel over Casper van Eijck, dat op 7 juli in Arts en Auto verscheen.

Lees hier het interview


"Mensen kijken liever naar voetbal dan naar een operatie"

Hij heeft het relativeren van zijn eigen rol in het ondermaanse tot kunst verheven, zijn grootsheid als chirurg zet hij vakkundig met Rotterdamse nuchterheid in een schaduwrijk hoekje. Als toch weer even de naam van Stve Jobs valt, reageert hij zelfs lichtelijk geïrriteerd. Lees hier het interview met Prof. Dr. Casper van Eijck in de telegraaf van 15 april j.l.

Lees hier het interview


Woerdense benefietavond tegen kanker brengt 74.000 euro op.

Woerden toonde zich vanavond van zijn gulste kant tijdens de benefietavond van de Stichting Voetbal tegen kanker in het Stadshotel in Woerden. Liefst 74.000 euro werd er opgehaald. Het geld komt volledig ten goede aan prof. dr. Casper van Eijck en zijn Stichting Overleven met Alvleesklierkanker waarmee hij onderzoek doet naar nieuwe behandelmethoden voor de ziekte.

Lees verder op ad.nl


Lammetjes halen geld op voor Support Casper

De lammetjes Casper en Casprientje zijn niet alleen erg aandoenlijk, ze zijn ook nog eens hartstikke lucratief. De twee schaapjes halen namelijk geld op voor stichting Casper, voor onderzoek naar alvleesklierkanker. Bekijk hier het verhaal op Hart van Nederland.


Geslaagde actie Support Casper: "Het geeft me energie"

Simon Zuilemans ging langs bij Excelsior - FC Twente. De wedstrijd stond volledig in het teken van Support Casper. Het hele stadion was van de reclameborden tot de sjaals en vlaggen omgebouwd tot een waar Support Casper stadion. Bekijk hier het interview met Casper van Eijck, René van der Gijp en Jan Dirk Stouten.


Heel Excelsior support Casper

De thuiswedstrijd van Excelsior Rotterdam tegen FC Twente stond volledig in het teken van Stichting Support Casper! Excelsior speelt in het speciale Excelsior Support Casper tenue. Check hier de video van Excelsior.


Alternatieve Elfstedentocht door Pieter en Kees voor Support Casper

Op 31 januari schaatsen Pieter en Kees de 200 km Alternatieve Elfstedentocht Weissensee om #SupportCasper te steunen. Een kort interview is te zien bij Piet's weerbericht van 30 januari j.l. met hun sponsorshirt met het Support Casper logo erop. Doneer via deze link.

Hier is het hele filmje terug te zien


Te gast bij Jeroen Pauw: polikliniek geopend!

Tijdens het optreden van prof. dr. Casper van Eijck bij Pauw maakt hij ondermeer melding van de polikliniek waarin immunoprofielen gemaakt kunnen worden van alvleesklierkanker patiënten. De kliniek is op 1 november geopend en maakt onderdeel uit van het innovatieve onderzoek naar het mogelijke gebruik van viro-immunotherapie in de toekomst.

Hier is het hele interview terug te zien


Voetbal Inside

Op vrijdagavond 13 mei zond RTL drie uur lang live een speciale uitzending van Voetbal Inside uit waarbij de campagne van Support Casper centraal stond. Patiënten, nabestaanden en Casper van Eijck kwamen uitgebreid aan het woord. En per sms konden kijkers hun steun uitspreken: iedere sms naar 4333 met het woord Casper leverde 2 euro op.

Hier kunt u kijken naar het filmportet dat RTL maakte van een werkdag van Casper.


Brandpunt over "handel in hoop"

Carien was patiënte van Casper van Eijck en ontdekte tijdens haar ziekte dat er een nieuw, hoopgevend, medicijn was ontwikkeld. Casper wilde het voorschrijven maar stuitte op bureaucratische molens en angstige producenten. Inmiddels is er -mede hierdoor- iets veranderd.

Bekijk hier de uitzending


Nieuwe medicijnen ook voor alvleesklierkanker patiënten

Voorwaarde is wel dat de arts kan aangeven waarom het volgens hem nodig is en daarnaast bereid is de ervaringen van de patiënt te delen met de fabrikant van het medicijn. Helaas is deze nieuwe regeling voor de oprichter van Support Casper -Carien de Jonge- te laat gekomen. Maar haar inzet is wel belangrijk gebleken voor de regeling die er nu, een jaar na haar overlijden, is.

Bekijk hier het artikel in de Volkskrant


RTL Late Night met Casper en Astrid Joosten

Astrid Joosten, programmamaker en presentator, bekend van onder andere ‘Twee voor Twaalf’ en ‘Kanniewaarzijn’, verloor in september 2012 haar man Willem aan alvleesklierkanker. Binnen zes weken nadat de diagnose was vastgesteld overleed hij. Casper was de behandelend arts en Astrid gelooft heel sterk in zijn nieuwe aanpak.

Bekijk hier de uitzending met Casper en Astrid


We moeten veel meer waarderen dat we er nog zijn

Een ontroerend en uitgebreid portret van Casper in het Volkskrantmagazine van zaterdag 19 maart. De bekende journaliste Antoinette Scheulderman -regelmatig te zien als tafeldame bij de Wereld Draait Door- slaagt erin om zowel Casper de arts als Casper de mens te laten zien. Iets dat bij hem toch al lastig te scheiden is...

Lees het interview met Casper in Volkskrant Magazine