Nieuws


13 mei 2020

In Jan Magazine deelt Cloé Kersten, patiënt bij Prof. dr. Casper van Eijck, haar verhaal over het leven met uitgezaaide alvleesklierkanker, van de dag waarop ze de diagnose te horen kreeg tot het bedrijf wat ze als gevolg hiervan inmiddels heeft opgericht

Als Cloé Kersten (46) de diagnose uitgezaaide alvleesklierkanker krijgt - een vorm van kanker die vrijwel altijd fataal is - lijkt het leven uit haar handen te glippen. Tot blijkt dat ze een variant heeft die wél behandelbaar is. Als dankbetuiging voor alle mensen die lichtjes voor haar branden én voor haar behandelend arts, Prof. dr. Casper van Eijck, besluit ze een wenskaarsen-merk op te richten L'Aimé: https://www.cloemaria.nl/

‘Mijn telefoon staat vol met foto’s van brandende kaarsjes. Een kaarsje in een Frans kapelletje, in een Brabants dorpskerkje, in De Onze-Lieve-Vrouwebasiliek in Maastricht en in de kathedralen in Milaan en in Rome. De zomervakantie was net begonnen, mijn vrienden en familie waaierden uit over heel Europa en staken een kaarsje aan op de plek waar ze op dat moment waren. Die kaarsjes brandden ze voor mij, want toen de zomer van 2016 op het punt stond los te barsten, kreeg ik een afschuwelijke diagnose: uitgezaaide alvleesklierkanker.

Lees het volledige interview hier


11 mei 2020

Golfbaan Bentwoud verbindt zich aan Support Casper

Golfbaan Bentwoud verbindt zich komend golfseizoen aan Support Casper als maatschappelijk partner. Dat is vanochtend tijdens de heropening van Golfbaan Bentwoud, na de verplichte coronasluiting, bekendgemaakt. Directeur van de golfbaan Onno Jacobs is vanuit zijn eerdere functie als directeur bij Feyenoord al sinds de oprichting van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker bekend met het innovatieve onderzoek naar nieuwe behandelmethoden voor alvleesklierkanker onder leiding van Prof. dr. Casper van Eijck (Erasmus MC).

Het volledige bericht is hier te lezen


9 mei 2020

Support Casper tijdens groots BBQ-livestream spektakel

Door de noodzakelijk lockdown zijn ook alle BBQ-wedstrijden afgelast. Begrijpelijk maar niet leuk. Om toch wat leuks met elkaar te gaan doen hebben we het volgende bedacht:
Op zondag 7 juni wordt de grootste BBQ-livestream wedstrijd ooit gehouden waarbij er geld wordt ingezameld voor het werk van Support Casper. Het is de bedoeling dat tientallen teams deze dag gaan BBQ’en in hun eigen omgeving. Via een live-verbinding wordt contact gelegd met alle teams en wordt er live gestreden voor winst van de eerste BBQ-livestream wedstrijd. De BBQ-livestream zal via een online evenement op de Facebookpagina van Gastropedia gestreamd worden zodat deze voor iedereen te volgen is.

Lees het volledige artikel hier


17 april 2020

Onderzoeksteam Support Casper ontvangt financiering voor onderzoek naar immuun profielen van COVID-19 patiënten

Een deel van het onderzoeksteam van Prof. dr. Van Eijck (Erasmus MC), allen verbonden aan het OVIT team, is betrokken bij onderzoek rond de dataverzameling van bloedsamples om immunologische veranderingen te meten in opgenomen COVID-19 patiënten. Het onderzoek heeft als doel om markers te ontdekken waarmee iets gezegd kan worden of de behandeling bij individuele toekomstige patiënten zal aanslaan. De aanvraag van Prof. dr. Casper van Eijck (Erasmus MC) is recent ingewilligd door de NWO, de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek.

Lees hier het persbericht


07 april 2020

Vacature: Manager Fondsenwerving - Overleven met Alvleesklierkanker

Onder de campagnenaam Support Casper heeft de Stichting overleven met Alvleesklierkanker inmiddels meer dan 10 miljoen euro opgehaald voor het onderzoek naar viro-immunotherapie. De basis is gelegd en de stichting heeft nu de ambitie haar fondsenwerving flink te laten groeien. Om deze groei te realiseren is de stichting per direct op zoek naar een ondernemende en slagvaardige manager fondsenwerving.

Lees verder


02 april 2020

Coronavirus update

Alle bij Support Casper betrokken onderzoekers, artsen en wetenschappelijk medewerkers werken momenteel aan de bestrijding van het coronavirus. Een aantal van hen zijn werkzaam op de IC, anderen op de SEH.

Wij steken graag iedereen die in de zorg werkt nogmaals een hart onder de riem en wensen hen alle sterkte en wijsheid toe.

Prof. dr. Casper van Eijck: “Het coronavirus heeft een immense impact op de samenleving, deze crisis treft ons allemaal. Als medici gaan wij deze periode tot het uiterste om dit virus een halt toe te roepen. Ik ben er ontzettend trots op dat al onze medewerkers van betekenis kunnen zijn en hun steentje bijdragen om hier zo snel mogelijk verandering in te brengen”.


31 maart 2020

DE EERSTE LUCAS RIVE BBQ-CUP VOOR SUPPORT CASPER

Zondag 1 november wordt de allereerste LUCAS RIVE BBQ CUP georganiseerd. Een bijzondere prijs, genoemd naar een bijzonder mens. Topkok Lucas Rive, die in totaal drie Michelinsterren vergaarde, is in december 2019 op 57-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van alvleesklierkanker na een kort ziekbed. Deelnemende teams en bezoekers zamelen zoveel mogelijk geld in ten behoeve van Support Casper. Hiermee wordt baanbrekend onderzoek naar nieuwe behandelmethoden voor alvleesklierkanker gefinancierd, de op een na meest dodelijke vorm van kanker in Nederland.

Lees verder


12 maart 2020

L'Aimé Kaarsen

Cloe Maria Kersten, patiënt van Prof. dr. Casper van Eijck, ontving in de periode dat zij ziek was liefde en warmte middels kaarsjes die voor haar gebrand werden en dit heeft haar geïnspireerd tot het opzetten van L’Aimé; geurkaarsen voor speciale momenten. Met de kaars 'To Support Casper' steun je ons en gaat er € 15 van het aankoopbedrag naar ons onderzoek voor nieuwe behandelmethode tegen alvleesklierkanker. Ook mooi als relatiegeschenk of als cadeau voor het personeel, want het is mogelijk om de verpakking te personaliseren met eigen logo en tekst.

Bekijk hier de kaarsen


18 januari 2020

Koren zingen ruim € 213.500,- bij elkaar voor kankerbestrijding

Tijdens een spetterend concert in het Dolfinarium is afgelopen zaterdag de jaaropbrengst bekendgemaakt die de koren Inspire2LiveChoir en Choir4Hope in 2019 voor Support Casper bij elkaar hebben gezongen. Een bedrag van € 213.500,- voor onderzoek naar een betere behandeling van alvleesklierkanker werd overhandigd aan Prof. dr. Casper van Eijck, projectleider van het onderzoek. Met de donatie uit 2019 komt de totale opbrengst van de koren voor dit onderzoek de afgelopen twee jaar op € 385.000.-

Lees hier het persbericht


21 november 2019

Campagne Support Casper bereikt mijlpaal van 10 miljoen

De stichting Overleven met Alvleesklierkanker (OAK) heeft sinds de oprichting (november 2015) 10 miljoen euro aan donaties opgehaald onder de campagnenaam Support Casper. Dat werd vandaag tijdens World Pancreatic Cancer Day bekendgemaakt. Met het geld wordt wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe behandelmethoden voor alvleesklierkanker gefinancierd. Prof. dr. Casper van Eijck (Erasmus MC) heeft hiervoor een multidisciplinair team samengesteld, het OVIT consortium bestaande uit artsen en wetenschappers van diverse academische centra, dat baanbrekend klinisch wetenschappelijk onderzoek doet naar de mogelijkheden van viro-immunotherapie.

Lees hier het persbericht


11 november 2019

Edwin Meyer Scorpioparty 2019

De Edwin Meyer foundation organiseert in Rijswijk (ZH) op 23 nov. a.s. de Scorpioparty 2019 voor de 14e keer. Om het leven te vieren en Edwin en andere dierbaren te herdenken, die de strijd tegen kanker hebben verloren. Ook staan wij stil bij de krachtige mensen die op dit moment nog tegen de ziekte aan het vechten zijn.

Het doel van de avond is een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje, drankje en entertainment en een mooi bedrag inzamelen voor onderzoek naar kanker en de bestrijding hiervan. Kaarten zijn nog te koop via onderstaande link.

Koop kaarten


30 oktober 2019

Casper Runners 2019

Loop je graag hard en ben je toe aan sportieve uitdaging in 2020? Sluit je dan aan bij de #CasperRunners! In 2019 heeft een groep van bijna 100 Casper Runners de Rotterdam Marathon gelopen om geld in te zamelen voor baanbrekend onderzoek naar alvleesklierkanker. Ook in 2020 zullen zij 5 april Rotterdam weer oranje kleuren, want helaas slaat de verwoestende ziekte ook geen jaar over. Natuurlijk hoef je niet meteen die 42 km te rennen, ook een duo-marathon of 10-km loop behoren te mogelijkheden.

Neem bij interesse contact op met Silvia Wolfert.

Stuur een e-mail naar Silvia


23 oktober 2019

Lotgenotendag Alvleesklierkanker

Ontmoet lotgenoten en naasten die geraakt zijn door alvleesklierkanker tijdens de lotgenotendag op 23 november in het Academiegebouw van de Utrecht University. Living With Hope Foundation organiseert dit evenement samen met de Dutch Pancreatic Cancer Group. Het thema van deze interactieve bijeenkomst is: REGIE. Tijdens deze dag ontmoet je lotgenoten en naasten.

Je krijgt informatie vanuit verschillende invalshoeken: de laatste behandelingsontwikkelingen, diëtetiek, psychosociale zorg en palliatieve zorg.

Deelname is gratis en de bijeenkomst is inclusief vegetarische lunch. Meld je aan voor 13 november 2019.

Inschrijven kan via deze link


18 oktober 2019

Groot Dictee Ridderkerk

Op vrijdagavond 8 november organiseert Rotary Ridderkerk voor de vierde maal het Groot Dictee Ridderkerk met als doel #SupportCasper. U kunt zich inschrijven via de website: www.rotaryridderkerk.nl. Het dictee van ongeveer 200 woorden zal worden voorgelezen door Astrid Joosten.

Lees verder


Persberichten In de media