Aanmelden nieuwsbrief

Nieuws


21 november 2019

Campagne Support Casper bereikt mijlpaal van 10 miljoen

De stichting Overleven met Alvleesklierkanker (OAK) heeft sinds de oprichting (november 2015) 10 miljoen euro aan donaties opgehaald onder de campagnenaam Support Casper. Dat werd vandaag tijdens World Pancreatic Cancer Day bekendgemaakt. Met het geld wordt wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe behandelmethoden voor alvleesklierkanker gefinancierd. Prof. dr. Casper van Eijck (Erasmus MC) heeft hiervoor een multidisciplinair team samengesteld, het OVIT consortium bestaande uit artsen en wetenschappers van diverse academische centra, dat baanbrekend klinisch wetenschappelijk onderzoek doet naar de mogelijkheden van viro-immunotherapie.

Lees hier het persbericht


11 november 2019

Edwin Meyer Scorpioparty 2019

De Edwin Meyer foundation organiseert in Rijswijk (ZH) op 23 nov. a.s. de Scorpioparty 2019 voor de 14e keer. Om het leven te vieren en Edwin en andere dierbaren te herdenken, die de strijd tegen kanker hebben verloren. Ook staan wij stil bij de krachtige mensen die op dit moment nog tegen de ziekte aan het vechten zijn.

Het doel van de avond is een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje, drankje en entertainment en een mooi bedrag inzamelen voor onderzoek naar kanker en de bestrijding hiervan. Kaarten zijn nog te koop via onderstaande link.

Koop kaarten


30 oktober 2019

Casper Runners 2019

Loop je graag hard en ben je toe aan sportieve uitdaging in 2020? Sluit je dan aan bij de #CasperRunners! In 2019 heeft een groep van bijna 100 Casper Runners de Rotterdam Marathon gelopen om geld in te zamelen voor baanbrekend onderzoek naar alvleesklierkanker. Ook in 2020 zullen zij 5 april Rotterdam weer oranje kleuren, want helaas slaat de verwoestende ziekte ook geen jaar over. Natuurlijk hoef je niet meteen die 42 km te rennen, ook een duo-marathon of 10-km loop behoren te mogelijkheden.

Neem bij interesse contact op met Silvia Wolfert.

Stuur een e-mail naar Silvia


23 oktober 2019

Lotgenotendag Alvleesklierkanker

Ontmoet lotgenoten en naasten die geraakt zijn door alvleesklierkanker tijdens de lotgenotendag op 23 november in het Academiegebouw van de Utrecht University. Living With Hope Foundation organiseert dit evenement samen met de Dutch Pancreatic Cancer Group. Het thema van deze interactieve bijeenkomst is: REGIE. Tijdens deze dag ontmoet je lotgenoten en naasten.

Je krijgt informatie vanuit verschillende invalshoeken: de laatste behandelingsontwikkelingen, diëtetiek, psychosociale zorg en palliatieve zorg.

Deelname is gratis en de bijeenkomst is inclusief vegetarische lunch. Meld je aan voor 13 november 2019.

Inschrijven kan via deze link


18 oktober 2019

Groot Dictee Ridderkerk

Op vrijdagavond 8 november organiseert Rotary Ridderkerk voor de vierde maal het Groot Dictee Ridderkerk met als doel #SupportCasper. U kunt zich inschrijven via de website: www.rotaryridderkerk.nl. Het dictee van ongeveer 200 woorden zal worden voorgelezen door Astrid Joosten.

Lees verderOm je de beste ervaring te geven, gebruiken wij en derde partijen technieken zoals cookies.