Koren zingen ruim € 213.500,- bij elkaar voor kankerbestrijding

Harderwijk, 18 januari 2020

Tijdens een spetterend concert in het Dolfinarium is afgelopen zaterdag de jaaropbrengst bekendgemaakt die de koren Inspire2LiveChoir en Choir4Hope in 2019 voor Support Casper bij elkaar hebben gezongen. Een bedrag van € 213.500,- voor onderzoek naar een betere behandeling van alvleesklierkanker werd overhandigd aan Prof. dr. Casper van Eijck, projectleider van het onderzoek. Met de donatie uit 2019 komt de totale opbrengst van de koren voor dit onderzoek de afgelopen twee jaar op € 385.000.-.

1,5 miljoen euro

Onder leiding van oprichter en dirigent Peter Overduin zijn tientallen concerten voor de kankerbestrijding gegeven. Jaarlijks wordt een project gekozen waar de koren zich voor inzetten. Sinds de oprichting is er door beide koren bijna 1,5 miljoen euro bij elkaar gezongen. In 2018 en 2019 stond de campagne Support Casper centraal, een initiatief van Prof. dr. Casper van Eijck uit het Erasmus MC om alvleesklierkanker te behandelen middels innovatieve viro-immunotherapie. Viro-immunotherapie maakt gebruik van oncolytische virussen. Deze virussen herkennen en doden tumorcellen, terwijl zij geen schade aanrichten in gezonde cellen en weefsels. Naast het direct doden van cellen, activeren deze virussen ook het immuunsysteem zodanig dat tumorcellen worden opgeruimd.

Stap dichterbij

Prof. dr. Casper van Eijck: “Het is fantastisch wat deze enthousiaste koorleden gepresteerd hebben voor ons de afgelopen twee jaar. Met de opbrengst kunnen we belangrijke onderzoekstappen ondersteunen, waardoor de stap naar het produceren van eigen virussen weer iets dichterbij komt”.

Het Inspire2Live Choir uit Alblasserdam is in 2011 opgericht en heeft inmiddels meer dan 200 leden. Het zusterkoor in Barneveld, Choir4Hope, opgericht in 2014, telt ruim 135 leden. Beide gemengde koren staan onder de bezielende leiding van Peter Overduin. Behalve het zingen is ook een enthousiast fietsteam en createam actief. Veel koorleden hebben zelf of in hun directe omgeving te maken gehad met deze ziekte. De koorleden hebben daardoor onderling een sterke verbondenheid.

Prinses Maxima Centrum

In 2020 gaan beide koren zingen voor een project uit het Prinses Maxima Centrum o.l.v. Jasper van der Lugt. Het onderzoek naar immuuntherapie voor kinderen met een hersentumor sluit goed aan bij de onderzoeken die Support Casper financiert. De komende maanden staan diverse mooie concerten op de agenda; te vinden op de websites van de koren: inspire2livemusic.nl en choir4hope.nl

Noot voor de redactie / niet ter publicatie

Support Casper | Claire Heerkens | claire@supportcasper.nl | 06-47480203.


Om je de beste ervaring te geven, gebruiken wij en derde partijen technieken zoals cookies.