Sam en Bas lopen ultraton voor Support Casper op eerste kerstdag

Zeventig kilometer van Amsterdam naar Rotterdam voor onderzoek tegen alvleesklierkanker

Rotterdam, 21 december 2021

Rotterdam, 21 december 2021 - Op kerstochtend zitten Sam van Dalen uit Nieuwe Niedorp en Bas Zuurbier uit Schagen niet bij de boom. Ze staan om 7.00 uur klaar bij het Olympisch Stadion in Amsterdam voor een ultraton van zeventig kilometer naar de Erasmusbrug in Rotterdam. Doel is het ophalen van ten minste €50.000 voor Support Casper, de campagne van Stichting Overleven met Alvleesklierkanker. Vorig jaar liep Sam met zijn collega Laurens een live marathon ter nagedachtenis aan sterrenchef Lucas Rive die op Eerste Kerstdag 2019 overleed aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Dit jaar zijn Sam en Bas live te volgen tijdens het bedwingen van de bizarre afstand van zeventig kilometer. De livestream wordt gepresenteerd door onder anderen QMusic-dj Tom van der Weerd, verslaggever Ronald van der Geer, ANP-nieuwslezer Robert-Jan Knook en Radio 1-presentator Mischa Blok.


Kilometers in de kou voor warm kerstgevoel

Inschakelen tijdens het kerstontbijt, vanuit de keuken bij het voorbereiden van het diner of gewoon vanaf de bank met een schaal vol kerstkransjes. De ruim zeven uur durende liveshow voor het goede doel kijkt heerlijk weg. Er vinden verschillende optredens plaats, tafelgasten schuiven aan, mensen bellen in - deze ultraton brengt het warme kerstgevoel naar huiskamers in heel Nederland. Ondertussen lopen Sam en Bas tientallen kilometers weg in de kou. Theatermaker Milo Berlijn rijdt met hen mee, ontvangt gasten in zijn golfkarretje en spreekt fans die langs de route staan. En dat alles om het onderzoek van professor dokter Casper van Eijck, en de samenwerkende teams van onderzoekers in diverse ziekenhuizen die werken aan het vinden van een effectieve behandeling voor alvleesklierkanker, te steunen. Sam en Bas verwachten rond 14.30 uur in Rotterdam aan te komen.

Sam en Bas
Foto: links Sam van Dalen, rechts Bas Zuurbier

Bas zei 'ja’

Initiatiefnemer Sam van Dalen over het steunen van Support Casper: "Toen Lucas Rive, de vader van mijn vriend en collega Joep Rive, alvleesklierkanker kreeg en niet veel later overleed, vroeg de vrouw van Lucas tijdens de uitvaart aan de mensen of ze een donatie aan deze stichting wilden doen. Mijn collega Laurens en ik besloten toen een livemarathon te lopen en ons te laten sponsoren. Hiermee hebben we uiteindelijk €76.000 opgehaald. Omdat er dit jaar door de huidige crisis veel minder acties zijn, wil ik dit nog één keer doen, met Bas Zuurbier. Toen ik Bas op een feestje vroeg of hij zeventig kilometer wilde hardlopen voor een heel goed doel hield Bas eerst zijn mond. Volgens mij zei hij iets als 'je bent gek'. Maar na een paar biertjes zei hij 'ja'. Bas en ik hebben beiden nog nooit zo'n afstand als deze gelopen. Die van 45 kilometer van vorig jaar was al héél wat. Maar wij gaan er alles aan doen om de finish in Rotterdam te halen."


Om je de beste ervaring te geven, gebruiken wij en derde partijen technieken zoals cookies.