Nieuw 3-daags charity wielerevent: The Dutch 750

van 30 aug tot en met 1 sept dwars door de Gelderse Vallei

Apeldoorn, 28 december 2018

Vandaag is ‘The Dutch 750’ - een nieuw, driedaags charity wielerevent - gepresenteerd, tijdens het NK Baanwielrennen in Apeldoorn. De toertocht is een initiatief van Libéma profcycling, Make-A-Wish Nederland en Support Casper. Van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 1 september 2019 fietsen honderden deelnemers 750 kilometer door het prachtige Gelderse landschap om geld in te zamelen voor de beide goede doelen. Deelnemers kunnen The Dutch 750 solo afleggen of deelnemen in een team van maximaal 6 personen. Dagelijks worden er twee etappes van 125 km gefietst. Gedurende het sportieve weekend kunnen deelnemers, indien gewenst, in één van de vele vakantieparken van hoofdsponsor Droomparken op De Veluwe overnachten.

Sjoerd van Ramshorst en Maarten Tjallingii

Sjoerd van Ramshorst heeft zich als eerste naam verbonden aan The Dutch 750. De Studio Sport presentator is al ambassadeur van Make-A-Wish Nederland. “Als groot sportliefhebber juich ik dit nieuwe charity wielerevent natuurlijk toe. Hopelijk springen mensen eind augustus 2019 massaal op de fiets om met elkaar een fantastisch bedrag bijeen te brengen voor deze mooie goede doelen”.

Ook op de steun van Maarten Tjallingii mag The Dutch 750 rekenen. “The Dutch 750 is een geweldige aanvulling op de wielerkalender 2019. Het prachtige Gelderse landschap biedt zowel de beginnende als de geoefende fietser een sportieve uitdaging”, aldus voormalig wielerprof Maarten Tjallingii. Samen met twee supporters van Casper, Johan van Pul en zijn zoon Daniel (12 jaar), onthulde hij het logo van TD750 in Omnisport. Het logo dat is opgebouwd uit drie elementen symboliseert naast de drie steden, Apeldoorn, Ede en Arnhem, waar de toertocht plaats zal vinden ook de drie initiatiefnemers van het nieuwe wielerevent en de duur ervan.

750 kilometer, samen voor een ander

Drie dagen lang met honderden sportievelingen 750 kilometer fietsen door het prachtige Gelderse landschap, samen voor een ander, dát is waar het bij The Dutch 750 om draait. Met elkaar een mooi bedrag bij elkaar trappen voor Make-A-Wish en Support Casper. Ieder team, bestaande uit 1 tot maximaal 6 personen, zamelt hiervoor een bedrag van minimaal 5.000,- euro in. Optioneel kan The Dutch 750 voor een derde goed doel (CBF erkend) naar keuze worden gereden. De sponsoropbrengst wordt dan evenredig over de drie goede doelen verdeeld.

Libéma Profcycling draagt zorg voor de organisatie van The Dutch 750. Zij weten als organisator van diverse grote wielerevenementen als geen ander waaraan een afwisselende route, met de nodige aantal stops én stop-overs om het verkeer in goede banen te leiden, moet voldoen. Langs de route en aan de finish zorgt hoofdsponsor Droomparken voor het nodige vermaak, geschikt voor het hele gezin.

Deelnemers kunnen zich vanaf vandaag via www.thedutch750.nl aanmelden en worden daarmee geregistreerd voor de voorinschrijving van de 1e editie van The Dutch 750.

Over Libéma Profcycling

Libema Profcycling is in vele takken van de wielersport actief. Als organisator van grote wielerevenementen en - projecten op weg, baan en veld zoals bijvoorbeeld de Giro d’Italia, Tour de France, WK's, EK's, Wereldbeker en nationale kampioenschappen. Eén van de belangrijke projecten van Libéma Profcycling is de Neutrale service, waar Shimano de hoofdsponsor van is.

Over Make-A-Wish

Make-A-Wish Nederland vervult al 30 jaar de liefste wens van kinderen met een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte, in de leeftijd van 3 tot 18 jaar. Het verwezenlijken van een wens heeft op ieder kind een magisch effect, maar op kinderen met een ernstige ziekte in het bijzonder. Het geeft deze kinderen, die vanwege hun ziekte te vaak vooral patiënt zijn, de kracht om kind te zijn. Als een kind kan geloven dat zijn wens uitkomt, dan kan hij ook geloven dat hij beter wordt. Dàt is de kracht van de Wish Journey.

Over Support Casper

Sinds 2015 is Support Casper -de campagne van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker- in het leven geroepen om mensen bewust te maken van deze ernstige vorm van kanker én geld in te zamelen voor initiatieven die op baanbrekende manier proberen alvleesklierkanker te behandelen. Alvleesklierkanker is de tweede meest dodelijke vorm van kanker in Nederland, met dagelijks 8 sterfgevallen. Oncologisch chirurg Prof. dr. Casper van Eijck, specialist alvleesklierkanker in het Erasmus MC, ontwikkelt samen met een team van virologen, moleculair biologen, immunologen en neurochirurgen nieuwe behandelmethoden die ervoor zorgen dat alvleesklierkanker patiënten in de toekomst langer in leven kunnen blijven.

Over Droomparken

Droomparken ontwikkelt al bijna twintig jaar recreatieparken op aantrekkelijke plekken in Nederland. De veertien locaties zijn gelegen in prachtige gebieden - een voorwaarde voor een Droompark - op de Veluwe en aan het Veluwemeer, maar ook in Noord-Holland, Limburg en aan de Zeeuwse kust. Naast een hoog serviceniveau op het park zelf, zijn ze het ideale uitgangspunt voor wie van de natuur wil genieten en/of van een stukje cultuur en historie wil proeven in de nabije omgeving. Droomparken geeft ruimte om te ontdekken.

Noot voor de redactie / niet ter publicatie

Voor meer informatie over de ‘The Dutch 750’ en de betrokken goede doelen, gelieve contact op te nemen met:

Of kijk op: www.thedutch750.nl, Facebook, Instagram en Twitter. #TD750


Om je de beste ervaring te geven, gebruiken wij en derde partijen technieken zoals cookies.