Ultraton van Sam en Bas levert 80.000 euro op voor alvleesklierkankeronderzoek

Rotterdam, 26 december 2021

Rotterdam, 26 december 2021 - Sam van Dalen uit Nieuwe Niedorp en Bas Zuurbier uit Schagen liepen eerste kerstdag ruim 70 kilometer om geld op te halen voor Support Casper. Met deze ultraton liepen zij zo’n 80.000 euro bij elkaar, ruim boven het beoogde doel van 50.000 euro. Alle fondsen worden besteed aan onderzoek naar innovatieve behandelingen tegen alvleesklierkanker. Zij vertrokken om 7.15 uur bij het Olympisch Stadion in Amsterdam en finishten rond 15.00 uur aan de voet van de Erasmusbrug in Rotterdam.

"70 km hardlopen. Tot 60 echt genieten, de laatste 10 eerlijk gezegd echt op karakter. Bijna 80.000 euro en 1000 donateurs. Kippenvel zoveel support!", aldus Bas Zuurbier.

"Als je me vraagt of het 'mee' of 'tegen' viel kan ik je daar niet eens antwoord op geven. Het was een emotionele tocht. Ik kan alleen maar blij zijn dat het goed gegaan is en dat we samen over de finish zijn gekomen", aldus Sam van Dalen.

Uitzending bekijken en steunen

De hele helse tocht die uiteindelijk hemels leek te verlopen - de verwachtte sneeuw en regen bleef uit, de zon scheen alleen de wind was soms snijdend - was te volgen via een online tv-uitzending. De livestream werd gepresenteerd door onder anderen QMusic-dj Tom van der Weerd, verslaggever Ronald van der Geer, dj Jacco Silver, ANP-nieuwslezer Robert-Jan Knook en radiopresentator Jeanne Kooijmans. Theatermaker Milo Berlijn ging met de lopers mee en deed onderweg live verslag. De livestream is vanaf vandaag terug te zien op www.ultraton.nl.


Om je de beste ervaring te geven, gebruiken wij en derde partijen technieken zoals cookies.