Ambassadeurs van Support Casper

Als Stichting willen we met onze campagne natuurlijk zoveel mogelijk mensen bereiken. Pas wanneer mensen weten hoe dodelijk alvleesklierkanker is en zich realiseren dat er nauwelijks resultaten worden geboekt met de huidige behandelmethoden, kunnen ze besluiten om onderzoek naar nieuwe methoden te steunen. Om die reden hebben we een diverse bekende mensen benaderd met de vraag of ze supporter van Casper wilden worden.Ronald Koeman

Ronald Koeman


Na een glorieuze voetbalcarrière, waarin hij o.a. vier keer landskampioen werd, in 1988 het EK won met het Nederlands elftal en twee keer de Europacup in de wacht sleepte, is Ronald Koeman inmiddels bijna 20 jaar als trainer actief. Sinds februari 2018 is Koeman aangesteld als bondscoach van het Nederlandse elftal. Tijdens zijn periode als trainer van Feyenoord is er een vriendschap ontstaan met Casper. Ronald Koeman is op persoonlijke titel ambassadeur van Support Casper.Het vinden van een behandeling voor mensen met alvleesklierkanker is topsport. Alleen een goed getraind team dat beschikking heeft tot de juiste middelen, kan een winnende behandeling vinden. Dat je daarvoor buiten de gebaande paden moet gaan, eigenwijs moet zijn, niet moet opgeven als anderen weerstand bieden maar omdenkt om toch dat te doen waar jij van gelooft en ziet dat het de weg is naar je doel, is de verbindende factor waarvoor wij ons inzetten voor Support Casper.


Mirco Pruyser

Mirco Pruyser


Billy Bakker

Billy Bakker


Met onze topsport mentaliteit en ons bedrijf BP College, steunen wij professor Casper van Eijck in zijn wedstrijd tegen alvleesklierkanker om met innovatief wetenschappelijk onderzoek effectieve behandelmethoden te ontwikkelen, zodat de diagnose voor de jaarlijks 3000 mensen die deze krijgen, geen doodvonnis meer is.Top hockeyster van het Nederlands elftal. Speelde meer dan 200 interlands en haalde met het Nederlands team 2x een gouden medaille en in 2016 de zilveren op de Olympische Spelen. Behalve hockey houdt Ellen zich bezig met gezonde voeding en verzorgt ze motiverende speeches. In 2005 verloor ze haar vader; haar grootste fan. Ze haalt graag zijn woorden aan: "doe vooral waar je blij van wordt en neem het leven niet te serieus"

Bekijk de video


Ellen Hoog

Ellen Hoog


René van der Gijp

René van der Gijp


René, oud-profvoetballer en analist van het RTL-programma Voetbal Inside, is een bekende ambassadeur van Casper. Zijn populariteit is ongekend, als je kijkt naar de verkoopcijfers van de twee boeken die over hem verschenen. Hij raakte bevriend met Casper van Eijck toen hij nog voetbalde voor Sparta en Casper daar clubarts was. Ze eten geregeld samen een balletje in Rotterdam.Iedere werkdag van 6.00 tot 10.00 uur is Lars te horen op 100%NL tijdens ‘De ochtendshow met Lars’. Naast zijn liefde voor muziek is de radio-dj erg begaan met het verbeteren van de vooruitzichten van patiënten met alvleesklierkanker, waaraan hij in 2011 helaas zijn vader verloor. Voor zijn vorige werkgever, Q-music, heeft Lars Casper geïnterviewd over het baanbrekende onderzoek. Sindsdien heeft hij zich aan de stichting verbonden als ambassadeur.


Lars Boele

Lars Boele


Hans van Breukelen

Hans van Breukelen


Doelman Hans van Breukelen stond in zijn negentienjarige carrière onder de lat bij FC Utrecht, Nottingham Forest en PSV, kwam 73 keer uit voor het Nederlands elftal en beleefde de ultieme overwinning tijdens het Europees Kampioenschap in 1988. Als ex-voetbalinternational en voormalig technisch directeur bij de KNVB weet Hans van Breukelen als geen ander dat om te winnen het soms noodzakelijk is om te verliezen. Hierover schreef hij een boek ‘Maak je comeback’, waarvan de opbrengst gedoneerd wordt aan Support Casper.In vrijwel alle grote wielerrondes heeft Steven Rooks successen geboekt. Tijdens de Tour de France van 1988 werd hij na een spannende strijd om de eindzege tweede. Rooks won tijdens deze tour de etappe naar de Alpe d'Huez, het bergklassement en het combinatieklassement. Sindsdien is het niemand nog gelukt dit te evenaren.
Helaas is hij in zijn wielercarrière ook geconfronteerd met alvleesklierkanker, Laurent Fignon, één van zijn beste maten uit de Tour de France, overleed in 2010 op 50-jarige leeftijd aan deze vorm van kanker.


Steven Rooks

Steven Rooks

Om je de beste ervaring te geven, gebruiken wij en derde partijen technieken zoals cookies.