Albert van ’t Blik

Albert van ’t Blik

Ik ben Albert, 53 jaar, getrouwd, vader van twee kinderen. Ik ben zelfstandig ondernemer en de oudere broer van Tasja. Mijn zusje Tasja is vier jaar geleden overleden aan alvleesklierkanker. Toen ze in 2016 de diagnose kreeg, was ze pas 47 jaar oud. Tasja ontving eerst een verkeerde diagnose, die van de ziekte van Crohn. Voor een second opinion is ze bij prof. dr. Casper van Eijck geweest; het bleek om uitgezaaide alvleesklierkanker te gaan. Ze konden niks meer voor haar betekenen.

 

Tasja heeft zich vrij snel overgegeven aan haar situatie. “Ik heb gewoon pech”, zei ze. Ze wilde vooral geen pijn lijden en in haar laatste periode tijd met haar familie doorbrengen. “Making memories”, noemde ze dat. Daar had ze een heel draaiboek voor gemaakt. Alles wat ze kon en wilde, heeft ze nog gedaan.

 

Van jongs af aan heb ik een band met voetbalclub Vitesse. Theo en Marieke Bos ken ik doordat wij buren waren. Theo Bos ‒ ‘Mister Vitesse’ zoals ze hem noemen ‒ heeft mij gestimuleerd me voor Vitesse in te zetten. Na zes jaren in het stichtingsbestuur ben ik nu voorzitter van de Business Club. Het is ongelofelijk dat je in korte tijd twee mensen kent die deze ziekte krijgen: Theo en mijn zusje zijn helaas allebei aan alvleesklierkanker overleden. En inmiddels staat de teller in mijn directe omgeving al op meer dan twee.

 

Mijn zusje vond het vooral heel erg voor mijn ouders dat ze hun dochter zouden verliezen. We hebben gelukkig goed en mooi afscheid kunnen nemen. Ze wilde graag dat mijn dochter in haar appartement kwam wonen als zij er niet meer was; ook dat is volgens haar plan gebeurd. Ze is uiteindelijk gestorven in oktober 2017. Ze blijft voor altijd bij ons.

Doneer aan Support Casper voor baanbrekend onderzoek in de strijd tegen alvleesklierkanker.

Om je de beste ervaring te geven, gebruiken wij en derde partijen technieken zoals cookies.