Miranda Moskie

Miranda Moskie

Sinds 2017 werk ik als researchverpleegkundige voor Support Casper op de afdeling Heelkunde van het Erasmus Medisch Centrum. Daar begeleid ik patiënten op de dagbehandeling en polikliniek voor (experimentele) behandeling binnen verschillende onderzoeken van waaruit wij data verzamelen.

Ook draag ik zorg voor onder andere bloedafnames en het inplannen van afspraken voor patiëntonderzoeken gericht op het bestuderen van het immuunsysteem en het zoeken naar biomarkers. Die kunnen het ziekteverloop voorspellen waarmee wij behandelingen kunnen personaliseren. Met de uitkomsten van de onderzoeken hopen we echt verschil te kunnen maken voor mensen met alvleesklierkanker. Al met al een grotere overlevingskans en een betere kwaliteit van leven door de personalisatie van behandelingen. De patiënt staat voorop en daar doe ik het voor.

De diagnose alvleesklierkanker is verschrikkelijk. Er komt zo veel op de patiënt en zijn of haar naasten af: verdriet, onzekerheid, maar ook strijdlust. Op dinsdagen werk ik op de polikliniek en zie ik alle patiënten. Zij zijn erg dankbaar om aan de onderzoeken deel te kunnen nemen. Voor zichzelf, maar ook om alle anderen die ooit dezelfde diagnose krijgen een beter perspectief te kunnen geven. Zij hopen dat hun deelname onze onderzoeken kan helpen en ze daarmee kunnen bijdragen aan de behandeling van deze vreselijke ziekte.

Ik wil graag een baken voor de patiënten zijn ‒ hun houvast bieden binnen de onzekerheid en onbekendheid van hun ziekte. De persoon zijn die ze altijd kunnen bellen, met welke vraag, welke twijfel of welk probleem dan ook. En bovenal patiënten positief te houden.