Mijn vader heb ik verloren aan deze vreselijke ziekte. Ik steun Casper zodat andere mensen deze pijn bespaard kan blijven.

- Ellen Hoog -

Bekijk de video 

Nu moet het echt anders! Het lichaam ondersteunen om zelf alvleesklierkanker te verslaan: dat is volgens mij de toekomst.

- Casper van Eijck -

De grootste kwaliteit van Casper is dat hij menselijk met zijn patiënten omgaat.

- René van der Gijp -

Ik heb mijn man verloren in zes weken tijd omdat er geen behandeling is die werkt. Casper wil daar verandering in brengen!

- Astrid Joosten -

Bekijk de video 

Het ziekbed van mijn vader was zo vreselijk kort. Toen ik hoorde over het baanbrekende onderzoek van Casper, wist ik direct dat ik hier mijn steentje aan bij wilde dragen.

- Lars Boele -

Ik ken Casper van mijn tijd bij Feyenoord en ben erg onder de indruk van zijn onderzoek naar innovatieve behandelmethoden tegen alvleesklierkanker

- Ronald Koeman -

Onze aanpak

Zoals vaak met goede doelen: er ontstaat spontaan een idee om ‘iets te doen’ en voor je het weet ben je een Stichting met een eigen statuut, zes bestuursleden, een wetenschappelijke adviesraad, een Raad van Toezicht en aspirant-lid van het CBF-keurmerk. Maar zo is het niet begonnen..

De manier waarop we werken is er vooral één van aanpakken en spontane ideeën uitwerken tot concrete acties die geld en aandacht opleveren. De brede aandacht voor onze campagne in diverse media, leidt er toe dat door hele land mensen met acties zijn begonnen om ook geld in te zamelen. Wij ondersteunen dat van harte. We denken graag mee en stellen materiaal beschikbaar om zoveel mogelijk aandacht voor de acties te genereren.

Kosteloos tot stand gekomen

We doen er alles aan om te voorkomen dat we een stroperige, bureaucratische organisatie worden met duur betaalde krachten en veel overheadkosten. De start van de campagne, inclusief het ontwerp en de bouw van de eerste site, het schrijven van de teksten, het produceren, opnemen en monteren van de filmpjes, het bedenken en laten bedrukken van shirts en het opzetten van de Stichting is kosteloos tot stand gekomen. Zowel particuliere vrijwilligers -vaak nabestaanden van patiënten- als een aantal bedrijven heeft zich belangenloos ingezet en verbonden aan Support Casper. Zij zijn de supporters van het eerste uur.

Klik hier voor het sponsoren & partner overzicht

Open en transparant

Inmiddels worden er wel onkosten gemaakt, maar blijft ons streven om die kosten én zo laag mogelijk te houden én, waar mogelijk, te laten sponsoren door anderen. Onze inzet is er op gericht om van iedere euro die wordt gedoneerd zoveel mogelijk terecht te laten komen bij het doel dat we ons gesteld hebben: innovatief onderzoek naar alvleesklierkanker. Dat betekent dat nog steeds de meeste werkzaamheden op vrijwillige basis worden uitgevoerd en dat ondersteunende diensten en producten worden gesponsord. Ook is er bewust voor gekozen om de bestuursleden, leden van de Raad van Toezicht en de Wetenschappelijke Adviesraad, geen vergoeding te geven.

Wij willen open en transparant werken; onze jaarrekening komt beschikbaar op de site en we geven graag een toelichting als mensen vragen hebben over onze financiën.

Vanaf de start werken we ook met ambassadeurs: bekende supporters die mee willen doen met het uitdragen van het belang van onze doelstellingen via onze eigen website en de (social) media. Ook zij doen belangenloos mee omdat ze geloven in de noodzaak van het onderzoek naar nieuwe methoden.

De Stichting Overleven met Alvleesklierkanker (OAK) bestaat sinds het najaar van 2015 en kent zes bestuursleden die tenminste 4x per jaar bij elkaar komen.

Ons bestuur