De grootste kwaliteit van Casper is dat hij menselijk met zijn patiënten omgaat.

- René van der Gijp -

Mijn vader heb ik verloren aan deze vreselijke ziekte. Ik steun Casper zodat andere mensen deze pijn bespaard kan blijven.

- Ellen Hoog -

Bekijk de video 

Ik ken Casper van mijn tijd bij Feyenoord en ben erg onder de indruk van zijn onderzoek naar innovatieve behandelmethoden tegen alvleesklierkanker

- Ronald Koeman -

Ik heb mijn man verloren in zes weken tijd omdat er geen behandeling is die werkt. Casper wil daar verandering in brengen!

- Astrid Joosten -

Bekijk de video 

Nu moet het echt anders! Het lichaam ondersteunen om zelf alvleesklierkanker te verslaan: dat is volgens mij de toekomst.

- Casper van Eijck -

Het ziekbed van mijn vader was zo vreselijk kort. Toen ik hoorde over het baanbrekende onderzoek van Casper, wist ik direct dat ik hier mijn steentje aan bij wilde dragen.

- Lars Boele -

We stellen ons graag voor

Als Stichting Overleven met Alvleesklierkanker zijn wij zeer gemotiveerd om nieuwe behandelmethoden te vinden die het leven van de alvleesklierkanker patiënten kunnen verbeteren en verlengen. Onze bestuursleden hebben bijna allemaal in hun directe omgeving meegemaakt wat het is om iemand aan deze ziekte te verliezen. Wij vinden dat onderzoekers en specialisten die hun nek durven uit te steken om tot nieuwe oplossingen te komen, onze steun verdienen. Zoals Prof. dr. Casper van Eijck en zijn team.

Support Casper

De campagne Support Casper is onderdeel van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker. In september 2015 startte de campagne en een paar maanden later is door ons de Stichting opgericht. De grondleggers zijn allemaal vrienden of familie van mensen die zijn overleden aan alvleesklierkanker. Wij kwamen tot de ontdekking dat er schrikbarend weinig aandacht is voor alvleesklierkanker. Vermoedelijk omdat de meeste mensen er zó snel aan overlijden dat er geen tijd en ruimte is om acties op te zetten of aandacht te vragen. Dát gegeven, in combinatie met het feit dat meer dan 90% van de patiënten het niet overleeft, is voor ons reden om hier niet langer genoegen mee te nemen. Wij willen met de Stichting en deze campagne de bewustwording rond alvleesklierkanker vergroten en tegelijkertijd structureel geld inzamelen om het broodnodige onderzoek naar nieuwe, innovatie behandelmethoden mogelijk te maken.

Casper van Eijck

Het gezicht van de campagne is Prof. dr. Casper van Eijck die al meer dan 25 jaar als specialist is verbonden aan het Erasmus MC. Hij heeft, samen met zijn team hele concrete plannen voor onderzoek naar nieuwe behandelmethoden. Casper van Eijck is niet alleen een gerenommeerd chirurg en onderzoeker op het gebied van alvleesklierkanker. Hij is ook enorm betrokken bij zijn patiënten die uit binnen-en buitenland komen. Jarenlang je eigen patiënten zien overlijden omdat er nauwelijks behandeling mogelijk is, zou kunnen leiden tot afstomping en afstand. Maar dat is wel het laatste waar Casper aan lijdt. Hij ziet het juist als zijn taak om mensen goed te begeleiden in hun laatste levensfase, wanneer duidelijk is dat er geen genezing meer mogelijk is. Hij gelooft sterk in die menselijke benadering. Tegelijkertijd is hij zeer gemotiveerd om nieuwe behandelmethoden te vinden en is hij er ook van overtuigd dat het anders kan. Bijvoorbeeld met viro-immunotherapie. Met dank aan de donaties die we tot nu toe al binnen hebben gekregen is het onderzoek naar deze hele nieuwe behandeltherapie begin 2016 gestart.

In maart 2016 verscheen in het Volkskrant Magazine een uitgebreid interview met Casper van Eijck. Over het onderzoek, de dilemma's waar hij tegen aan loopt en hoe hij toch zo gemotiveerd weet te blijven. En ook over voetbal want in zijn vrije tijd is Casper clubarts van Feyenoord.

Casper in de Volkskrant

Voetbal Inside

Het programma Voetbal Inside, dat zich in woord en daad laat zien als een trouwe supporter van Casper, heeft op 13 mei 2016 in een speciale live uitzending op RTL7 drie uur lang aandacht besteed aan de campagne. Met live gasten, een sms-actie én een prachtige reportage waarin Casper van Eijck wordt gevolgd in zijn werk als specialist maar ook als clubarts.

INTERVIEW: Casper van Eijck over het onderzoek from Support Casper on Vimeo.

We doen er alles aan om te voorkomen dat we een stroperige, bureaucratische organisatie worden met duur betaalde krachten en veel overheadkosten.

Onze aanpak