Samen maken we het verschil

Steun Support Casper

Kom in actie   Dit doen we

Baanbrekend onderzoek tegen alvleesklierkanker

Samen moet het lukken


2800 nederlanders krijgen jaarlijks de diagnose alvleesklierkanker.
Dagelijks overlijden er 8 tot 10 mensen aan alvleesklierkanker.
1 op de 5 patiënten kan nog maar behandeld worden.
De kans om te herstellen van alvleesklieerkanker is heel klein. Slechts 7% blijft langdurig leven.
90% van de pattiënten overlijdt binnen een jaar na de diagnose.
Ambitie Support Casper: in 2030 effetieve en betaalbare medicijnen voor alvleesklierkanker beschikbaar.

Laatste nieuws


13 mei 2020

In Jan Magazine deelt Cloé Kersten, patiënt bij Prof. dr. Casper van Eijck, haar verhaal over het leven met uitgezaaide alvleesklierkanker, van de dag waarop ze de diagnose te horen kreeg tot het bedrijf wat ze als gevolg hiervan inmiddels heeft opgericht

Als Cloé Kersten (46) de diagnose uitgezaaide alvleesklierkanker krijgt - een vorm van kanker die vrijwel altijd fataal is - lijkt het leven uit haar handen te glippen. Tot blijkt dat ze een variant heeft die wél behandelbaar is. Als dankbetuiging voor alle mensen die lichtjes voor haar branden én voor haar behandelend arts, Prof. dr. Casper van Eijck, besluit ze een wenskaarsen-merk op te richten L'Aimé: https://www.cloemaria.nl/

‘Mijn telefoon staat vol met foto’s van brandende kaarsjes. Een kaarsje in een Frans kapelletje, in een Brabants dorpskerkje, in De Onze-Lieve-Vrouwebasiliek in Maastricht en in de kathedralen in Milaan en in Rome. De zomervakantie was net begonnen, mijn vrienden en familie waaierden uit over heel Europa en staken een kaarsje aan op de plek waar ze op dat moment waren. Die kaarsjes brandden ze voor mij, want toen de zomer van 2016 op het punt stond los te barsten, kreeg ik een afschuwelijke diagnose: uitgezaaide alvleesklierkanker.

Lees het volledige interview hier

Meer nieuws

Voortgang


19 september 2020
Doel € 20.000.000 € 11.358.486
opgehaald

56,79%

Support Casper TV

Campagne
Campagnevideo 2019

Onderzoek
Over het onderzoek

Voetbalgala
Impressie voetbalgala

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Aanmelden

Speel voor Support Casper mee bij de Vriendenloterij

VriendenloterijKoop een lot bij de Vriendenloterij en speel mee voor Support Casper. Bij de Vriendenloterij is uw lotnummer uw mobiele nummer aangevuld met twee letters. Elke 9e van de maand worden de uitslagen bekend gemaakt. Een lot kost € 14,- per trekking, waarvan de helft naar goede doelen, clubs en verenigingen gaat die zich inzetten voor gezondheid en welzijn in Nederland.

Jaarlijks zijn er 14 trekkingen. Support Casper ontvangt dus € 98,- per lot per jaar.

Indien u al meespeelt bij de Vriendenloterij met een lot en uw lot is nog niet gekoppeld aan een goed doel of vereniging, dan kunt u uw lot laten omzetten voor Stichting Overleven met Alvleesklierkanker via 0900-3001400.

Speel mee voor Support Casper