Veronica Inside poppen

Samen maken we het verschil

Steun Support Casper

Kom in actie   Dit doen we

Baanbrekend onderzoek tegen alvleesklierkanker

Samen moet het lukken


2800 nederlanders krijgen jaarlijks de diagnose alvleesklierkanker.
Dagelijks overlijden er 8 tot 10 mensen aan alvleesklierkanker.
1 op de 5 patiënten kan nog maar behandeld worden.
De kans om te herstellen van alvleesklieerkanker is heel klein. Slechts 7% blijft langdurig leven.
90% van de pattiënten overlijdt binnen een jaar na de diagnose.
Ambitie Support Casper: in 2030 effetieve en betaalbare medicijnen voor alvleesklierkanker beschikbaar.

Laatste nieuws


10 oktober 2021

SUPPORT CASPER GALA BRENGT RECORDBEDRAG OP VOOR INNOVATIEF ONDERZOEK
€1.197.960 aan donaties om de strijd tegen alvleesklierkanker te steunen

Noordwijk, 10 oktober 2021 – Zaterdagavond 9 oktober werd tijdens het Support Casper Lustrumgala een overweldigend bedrag van €1.197.960 opgehaald. De fondsen zijn bestemd voor de productie van oncolytische virussen voor onderzoek van prof. dr. Casper van Eijck en zijn team in de strijd tegen alvleesklierkanker. Het is hun missie om in 2030 alle patiënten die deze vreselijke ziekte treft een passende behandeling te kunnen bieden.

In 2018 werd op het Haven Charity Gala Rotterdam €1,3 miljoen opgehaald voor Support Casper. Hiermee werd de eerste virusproductiefaciliteit in een academisch ziekenhuis gebouwd, die eind dit jaar in het Erasmus MC opent. Dankzij de opbrengst van zaterdagavond wordt het mogelijk de virussen ook daadwerkelijk te produceren en toe te passen in klinisch onderzoek als behandeling van mensen met alvleesklierkanker.

Bijzondere veilingstukken
Naast geweldige optredens van o.a. Berget Lewis en Rolf Sanchez, waren er deze avond ook aangrijpende verhalen van patiënten te horen. Als bijzonder veilingstuk bracht één patiënt zelfs een oldtimer-Mercedes in die voor een geweldige boost van het opgehaalde totaalbedrag zorgde. Veel indruk maakte ook het team van onderzoekers die tijdens de veiling ter illustratie van kavel 19: ‘Help het onderzoek verder met een nieuwe analist’ in doktersjas op het podium stonden. Zij vertelden bij monde van professor Hoeben van het LUMC over de noodzaak voor doneren aan dit kavel, wat de zaal vervolgens ook massaal deed.

SUPPORT CASPER GALA BRENGT RECORDBEDRAG OP VOOR INNOVATIEF ONDERZOEK
Professor Casper van Eijck houdt samen met de zonen van Sjoerd Zwanenburg, directeur Stichting Overleven met Alvleesklierkanker, vol trots de cheque met de opbrengst van de avond vast. Zij worden bijgestaan door ambassadeurs van het goede doel: Ronald Koeman en Steven Rooks en Rob Vismans, lid van de Raad van Toezicht van de stichting.
SUPPORT CASPER GALA BRENGT RECORDBEDRAG OP VOOR INNOVATIEF ONDERZOEK
De onderzoekers uit het Erasmus MC en Leids Universitair Medisch Centrum op het podium van het Support Casper Lustrumgala, ter illustratie van veilingkavel 19; een nieuwe technisch analist voor het onderzoek.

Meer nieuws

Voortgang


23 october 2021
Doel € 30.000.000 € 14.573.013
opgehaald

48,58%

Support Casper TV

Campagne
Dendritische celtherapie bij alvleesklierkanker

Campagne
Animatie Dendritische celtherapie

Campagne
Campagnevideo 2019

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Aanmelden

Speel voor Support Casper mee bij Care-a-lot

CarealotSupport Casper is één van de goede doelen van Care-a-Lot, dé goede doelen loterij voor een gezonder Nederland. Als u meespeelt maakt u kans op mooie prijzen én steunt u maandelijks het onderzoek naar een behandelmethode van alvleesklierkanker, want minimaal 40% van uw inleg gaat naar ons.

Speel mee voor Support Casper