Move for Casper

29&30 mei 2021

OAK ik doe mee

Baanbrekend onderzoek tegen alvleesklierkanker

Samen moet het lukken


2800 nederlanders krijgen jaarlijks de diagnose alvleesklierkanker.
Dagelijks overlijden er 8 tot 10 mensen aan alvleesklierkanker.
1 op de 5 patiënten kan nog maar behandeld worden.
De kans om te herstellen van alvleesklieerkanker is heel klein. Slechts 7% blijft langdurig leven.
90% van de pattiënten overlijdt binnen een jaar na de diagnose.
Ambitie Support Casper: in 2030 effetieve en betaalbare medicijnen voor alvleesklierkanker beschikbaar.

Laatste nieuws


29 April 2021

BEKEND NEDERLAND IN BEWEGING TEGEN ALVLEESKLIERKANKER
OAK IK DOE MEE: MOVE FOR CASPER-WEEKEND OP 29 & 30 MEI

Leiden, 29 april 2021 – Voetbalgrootheden Ronald Koeman en Hans van Breukelen, radio-dj Lars Boele, tophockeyers Mirco Pruyser, Ellen Hoog en Billy Bakker, acteur Nizar El Manouzi en musicalster Pia Douwes hebben zich al ingeschreven. Op zaterdag 29 en zondag 30 mei komen zij in beweging tijdens het Move for Casper-weekend om meer bekendheid en donaties te genereren voor alvleesklierkanker. Support Casper, de campagne van Stichting Overleven met Alvleesklierkanker (OAK), roept heel Nederland op ‘oak’ mee te doen. Dat kan lopend, op de step, de skippybal of met de rollator, rennend, fietsend of golfend en alleen, met de hond of samen. Als deelname maar zichtbaar wordt gemaakt op straat of social media met het Move for Casper-rugnummer en #oakikdoemee of #oakwijdoenmee. Deelnemers doneren €10 aan Support Casper en inschrijven kan vanaf vandaag op moveforcasper.nl.#OAKIKDOEMEE

In het weekend bewegen doet bijna iedereen. In het weekend van 29 en 30 mei vraagt Support Casper die beweging te ‘doneren’ aan het onderzoek naar een effectieve behandeling van alvleesklierkanker. Zo krijgt deze op één na dodelijkste vorm van kanker meer aandacht en komt er meer geld beschikbaar voor onderzoek. Wie zich aanmeldt voor het Move for Casper-weekend doneert €10 aan het goede doel en ontvangt een ‘OAK ik doe mee’-rugnummer voor extra zichtbaarheid. Elke vorm van bewegen en elke afstand is toegestaan, en deelnemers van alle leeftijden kunnen meedoen – alleen, als team vanaf vijf personen of met het hele bedrijf. Ronald Koeman gaat een potje voetballen, Ellen Hoog pakt de hockeystick en de Move for Casper van Billy Bakker is hardlopen in voorbereiding op de Olympische Spelen. Andere deelnemers doneren hun blokje om en diverse sportteams spelen hun wedstrijd voor het goede doel.


In beweging

Dit landelijke evenement wordt georganiseerd voor Support Casper door haar ambassadeurs Billy Bakker en Mirco Pruyser met hun sportmarketingbureau ByBP: “Met Move for Casper willen we ervoor zorgen dat alvleesklierkanker meer bekendheid krijgt, onder Nederlanders én onder (huis)artsen. Ook donaties zijn essentieel, zodat er meer onderzoek plaats kan vinden. Elke dag overlijden er acht mensen aan deze ziekte. Dat kan anders. Dat móét anders! Daarom roepen we iedereen op in beweging te komen, op welke manier dan ook. Als je het maar zichtbaar maakt. Jij doet toch oak mee?” Professor Casper van Eijck, wetenschapper en het gezicht van de campagne, vult aan: “De diagnose alvleesklierkanker is weinig minder dan een doodvonnis; bijna niemand vertelt het na. Ik zie het als mijn missie om daar verandering in te brengen en in 2030 al deze patiënten een effectieve en betaalbare behandeling te kunnen bieden. Daar kom ik elke dag weer voor in beweging!”

www.moveforcasper.nl

Meer nieuws

Voortgang


15 may 2021
Doel € 20.000.000 € 13.309.569
opgehaald

66,55%

Support Casper TV

Campagne
Dendritische celtherapie bij alvleesklierkanker

Campagne
Animatie Dendritische celtherapie

Campagne
Campagnevideo 2019

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Aanmelden

Speel voor Support Casper mee bij Care-a-lot

CarealotSupport Casper is één van de goede doelen van Care-a-Lot, dé goede doelen loterij voor een gezonder Nederland. Als u meespeelt maakt u kans op mooie prijzen én steunt u maandelijks het onderzoek naar een behandelmethode van alvleesklierkanker, want minimaal 40% van uw inleg gaat naar ons.

Speel mee voor Support Casper