Baanbrekend onderzoek tegen alvleesklierkanker

Samen moet het lukken


2800 nederlanders krijgen jaarlijks de diagnose alvleesklierkanker.
Dagelijks overlijden er 8 tot 10 mensen aan alvleesklierkanker.
1 op de 5 patiënten kan nog maar behandeld worden.
De kans om te herstellen van alvleesklieerkanker is heel klein. Slechts 7% blijft langdurig leven.
90% van de pattiënten overlijdt binnen een jaar na de diagnose.
Ambitie Support Casper: in 2030 effetieve en betaalbare medicijnen voor alvleesklierkanker beschikbaar.

Laatste nieuws


30 november 2021

Golfbaan Bentwoud continueert samenwerking met Support Casper

Na een succesvolle samenwerking in 2020 en 2021, verbindt Golfbaan Bentwoud zich ook komend golfseizoen aan Support Casper als maatschappelijk partner. Beide partijen zijn tevreden met de huidige samenwerking en verheugd dat hier in 2022 een vervolg aan wordt gegeven. Door het jaar heen worden diverse activiteiten georganiseerd om aandacht te genereren voor alvleesklierkanker en om zoveel mogelijk geld op te halen om onderzoek naar het bestrijden van deze ziekte mogelijk te maken.

POSITIEVE ONTWIKKELINGEN IN ONDERZOEK BEHANDELING ALVLEESKLIERKANKER
Prof. dr. Casper van Eijk en Onno Jacobs

Samen in actie

Het afgelopen jaar haalde Golfbaan Bentwoud samen met haar bezoekers meer dan € 40.000 op voor het goede doel. Het streven is om dit bedrag in 2022 minstens te evenaren, maar uiteraard liever te overtreffen. Om dit te bereiken staan er diverse acties op het programma. Juni is Support Casper maand bij Golfbaan Bentwoud met diverse evenementen die in het teken staan van het goede doel. Hoogtepunt is de traditionele Support Casper Golfdag op vrijdag 10 juni 2022. Ook door het jaar heen worden diverse acties georganiseerd om geld op te halen voor Support Casper. Denk hierbij aan speciale ballenverkoopacties, het afkopen van spelelementen tijdens wedstrijden en donaties aan het goede doel bij deelname aan evenementen.

Onno Jacobs, Directeur Golfbaan Bentwoud, is al sinds de oprichting van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker en haar campagne Support Casper bekend met het innovatieve onderzoek van prof. dr. Casper van Eijck:

“Casper van Eijck heb ik leren kennen toen hij nog clubarts van Feyenoord was. Het is een zeer bevlogen man met een duidelijke missie: een halt toeroepen aan de verwoestende werking van alvleesklierkanker. Als golfbaan hebben wij een groot bereik en dus de mogelijkheid een grote groep mensen bewust te maken van de ernst van deze ziekte. In de afgelopen twee jaar hebben wij al een mooi bedrag opgehaald, maar er is nog veel geld nodig. Het komende jaar hopen we samen met onze bezoekers nog een flinke bijdrage te kunnen leveren.”

Prof. dr. Casper van Eijk over de samenwerking: “Vanuit Support Casper zijn we erg dankbaar voor de steun van Golfbaan Bentwoud. Het is een trouwe partner die met haar leden de afgelopen jaren enorme fondsen heeft geworven voor het onderzoek tegen alvleesklierkanker. Met geweldige eigen initiatieven, maar ook door spontaan aan te sluiten bij onze eigen acties, zoals in het voorjaar Move for Casper. Een samenwerking als met Golfbaan Bentwoud, waar we nu voor het derde jaar op kunnen rekenen, is van grote betekenis voor de voortgang van ons onderzoek en het behalen van onze missie. We werken er met z’n allen keihard aan om een effectieve behandeling voor alle patiënten met alvleesklierkanker te vinden. Zodat zij weer een leven voor zich hebben.”


Over Support Casper

Er is grote vooruitgang geboekt in de behandeling van kanker, maar alvleesklierkanker is vooralsnog een doodvonnis. De vooruitzichten voor de jaarlijks circa 3.000 patiënten zijn slecht en de overlevingskansen gering. Prof. dr. Casper van Eijck, al dertig jaar als specialist verbonden aan het Erasmus MC, heeft het tot zijn missie gemaakt een behandeling voor de ziekte te vinden. Sinds 2015 voert de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker de campagne ‘Support Casper’ om het baanbrekende onderzoek van het onderzoeksteam te financieren en meer aandacht voor de ziekte te vragen. Doel is uiterlijk in 2030 een betaalbare behandeling voor elke patiënt te kunnen bieden. Inmiddels zijn op kosten van de stichting zo’n twintig wetenschappers hard aan het werk om een behandelmethode te vinden. En met resultaat: viro-immunotherapie lijkt veelbelovend.


Over Golfbaan Bentwoud
Golfbaan Bentwoud is een 36 holes openbare golfbaan, middenin het Bentwoud, een natuur- en recreatiegebied van ruim 800 hectare in het Groene Hart van de Randstad. De golfbaan is 10 jaar geleden aangelegd op 108 hectare van het Bentwoud en leent zich uitstekend voor het spel van zowel de ervaren als de (nog) onervaren golfers. Vanwege het openbare karakter en de verscheidenheid in lussen, kan iedereen hier de passie voor de golfsport ontdekken en beleven.

Meer nieuws

Voortgang


03 december 2021
Doel € 30.000.000 € 15.565.403
opgehaald

51,88%

Support Casper TV

Campagne
Dendritische celtherapie bij alvleesklierkanker

Campagne
Animatie Dendritische celtherapie

Campagne
Campagnevideo 2019

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Aanmelden

Speel voor Support Casper mee bij Care-a-lot

CarealotSupport Casper is één van de goede doelen van Care-a-Lot, dé goede doelen loterij voor een gezonder Nederland. Als u meespeelt maakt u kans op mooie prijzen én steunt u maandelijks het onderzoek naar een behandelmethode van alvleesklierkanker, want minimaal 40% van uw inleg gaat naar ons.

Speel mee voor Support Casper