Nalatenschap

Vindt u het belangrijk dat er ook na uw overlijden doorgewerkt wordt aan innovatieve behandelmethoden van alvleesklierkanker? Dan kunt u Stichting Overleven met Alvleesklierkanker opnemen in uw testament.

Download hier onze folder met alle informatie. Leest u de folder liever thuis op uw gemak door, stuur dan een email naar leonie@supportcasper.nl met uw naam en adres, dan zenden we u de folder per post toe.

Naast nalaten kunt u bij leven uiteraard ook alvast fiscaal voordelig periodiek schenken. Gebruik hiervoor ons schenkingsfomulier.

Hoe kunt u Support Casper geld of bezittingen nalaten?

U kunt ervoor kiezen om Support Casper als erfgenaam op te nemen in uw testament. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om Support Casper een legaat te geven. Een legaat is een nalatenschap in de vorm van een vastgesteld geldbedrag, een percentage van uw nalatenschap of een bepaald goed. De grootte van het legaat is, in tegenstelling tot een erfstelling, niet afhankelijk van de totale omvang van uw nalatenschap. Bijkomstig voordeel van een legaat is dat er geen beneficiaire aanvaarding nodig is. Een derde mogelijkheid is om een Fonds op Naam op te richten, waarmee u heel gericht kunt bijdragen aan een specifieke onderzoekstap.

Nalaten aan een goed doel kan alleen via een testament dat door de notaris is opgemaakt. Een codicil (eigen handgeschreven verklaring) is onvoldoende. Voor een juiste afhandeling bij de notaris is het van belang de officiële tenaamstelling van de stichting op te laten nemen: Stichting Overleven met Alvleesklierkanker, statutair gevestigd te Leiden. KVK nummer: 64583325.

Stichting Overleven met Alvleesklierkanker is in het bezit is van een ANBI-status en hoeft over het ontvangen erfdeel of legaat geen erfbelasting te betalen en kan dus voor de volle 100% ingezet worden voor het bestrijden van alvleesklierkanker.

Wij helpen u graag verder. Download hier onze folder met alle informatie of neem geheel vrijblijvend contact op met jurist mr. Leonie Geenen-van Straaten om uw wensen kenbaar te maken zodat we samen kunnen kijken naar een voor u optimale bijdrage.

Hulp nodig?

Leonie Geenen

Mr. Leonie Geenen-van Straaten helpt u hier graag verder mee.
leonie@supportcasper.nl
06 26 520 371

Om je de beste ervaring te geven, gebruiken wij en derde partijen technieken zoals cookies.