Word vrijwilliger

Voor de vele verschillende activiteiten die voor Support Casper in het land worden georganiseerd zijn we doorlopend op zoek naar de hulp van betrokken en enthousiaste vrijwilligers. De werkzaamheden zijn erg gevarieerd en kunnen afgestemd worden op je persoonlijke interesse.

Meld je nu aan als vrijwilliger met een beknopte motivatie.

Wil je meer informatie of heb je vragen over vrijwilligerswerk voor Support Casper, mail ons gerust.

Aanmelden


Vrijwilliger in de spotlight

Robert Karel Hemminga

Caroline SchoonderwoertVrijwilliger Support Casper sinds 2015

Het jaar 2010 was een heel bijzonder jaar voor ons. In april van dat jaar liep ik de Marathon van Rotterdam en in mei kreeg mijn vrouw Diny te horen dat ze kanker had en ze in het Amphia te Breda niets meer voor haar konden betekenen. Wellicht zouden er wel nog mogelijkheden in het Erasmus MC zijn.

Van 2010 tot 2015 zijn we zeer regelmatig naar Rotterdam geweest, waar alles in het werk werd gesteld om haar te helpen. De contacten met de afdeling van Prof. dr. Van Eijck en alle medewerkers (met name zijn secretaresse Monica) waren hartverwarmend. Door haar ben ik in contact gekomen met de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker en Support Casper, die ik zeer waardeer. Na het overlijden van Diny in 2015 heb ik geprobeerd mijn leven weer wat op de rails te krijgen. En vrijwilligerswerk voor Support Casper maakt daar sindsdien deel van uit.

Angelique Schrammeijer

Angelique SchrammeijerVrijwilliger Support Casper sinds 2019

Mijn naam is Angelique Schrammeijer en sinds november 2019 mag ik mijzelf vrijwilliger noemen voor Support Casper.

De stichting was al langer bij mij bekend, mede omdat ik Feyenoord zeer actief volg!
Maar ik heb ook een persoonlijk verhaal. Mijn vader kreeg in het najaar van 2015 de diagnose Alvleesklierkanker. De wereld staat stil op dat moment. Ik kan het me nog precies herinneren. En vanaf dat moment stap je in een achtbaan. Mede door de expertise van het team van en Prof. dr. Casper van Eijck zelf, werd mijn vader snel geopereerd. Hij is uiteindelijk in mei 2018 overleden en wij hebben dus langer van elkaar kunnen genieten dan na de diagnose werd gedacht. Daar ben ik nog iedere dag dankbaar voor. We hebben in die tijd geleefd voor 10 jaar, zoveel mooie herinneringen gemaakt!

Onderzoek en ontwikkeling van een therapie is zo belangrijk om uiteindelijk van deze dodelijke ziekte een chronische ziekte te kunnen maken. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij. Als vrijwilliger ben ik aanwezig geweest bij het kerstconcert waar het Inspire2LiveChoir onder leiding van dirigent Peter Overduin heeft opgetreden. Wat een beleving. Ik heb ze nog een keer mogen bewonderen in januari, tijdens het evenement in het Dolfinarium in Harderwijk. In Egmond aan Zee heb ik mogen flyeren voor The Dutch 750, een wielerevenement waarvan de opbrengst naar Support Casper en Make-A-Wish gaat. Helaas is het door de coronacrisis onduidelijk wanneer de eerste editie zal gaan plaatsvinden, maar als ik kan help ik dan ook graag weer.

Om je de beste ervaring te geven, gebruiken wij en derde partijen technieken zoals cookies.