Casper is bereid tegen de stroom in te zwemmen zodat hij levens kan redden. Ik ben erg onder de indruk van de manier waarop hij dat doet.

- Mark van Eeuwen -

Het ziekbed van mijn vader was zo vreselijk kort. Toen ik hoorde over het baanbrekende onderzoek van Casper, wist ik direct dat ik hier mijn steentje aan bij wilde dragen.

- Lars Boele -

Nu moet het echt anders! Het lichaam ondersteunen om zelf alvleesklierkanker te verslaan: dat is volgens mij de toekomst.

- Casper van Eijck -

Ik ken Casper van mijn tijd bij Feyenoord en ben erg onder de indruk van zijn onderzoek naar innovatieve behandelmethoden tegen alvleesklierkanker

- Ronald Koeman -

De grootste kwaliteit van Casper is dat hij menselijk met zijn patiënten omgaat.

- René van der Gijp -

Ik heb mijn man verloren in zes weken tijd omdat er geen behandeling is die werkt. Casper wil daar verandering in brengen!

- Astrid Joosten -

Bekijk de video 

Mijn vader heb ik verloren aan deze vreselijke ziekte. Ik steun Casper zodat andere mensen deze pijn bespaard kan blijven.

- Ellen Hoog -

Bekijk de video 

Eigen nieuws

Actueel campagnenieuws, berichten over bijzondere donaties en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van innovatief onderzoek naar alvleesklierkanker treft u hier aan.


Nadine Pronk-van Montfoort ontvangt Bas Mulder Award

Met haar achtergrond in de virologie en de rol van het afweersysteem bij de behandeling van kanker was onderzoeker Nadine Pronk-van Montfoort de juiste vrouw op de juiste plek voor een onderzoek naar virussen en immuuntherapie van kanker. Het KWF zag dit ook en beloonde haar onderzoeksvoorstel met de Bas Mulder Award voor jonge talentvolle onderzoekers. lees hier meer


Verbluffend eindresultaat voor Support Casper

Na het Voetbal tegen Kanker toernooi stond de teller op €84.125. De afgelopen weken is hier nog een bedrag van €1695 bijgekomen. Onze penningmeester heeft vandaag het fantastische totaalbedrag van €85.820 overgemaakt aan Stichting Overleven met Alvleesklierkanker (Support Casper). lees hier meer


Support Casper Comeback Award

De eindstand van de Support Casper Comeback Award: Door alle donateurs is er vanavond een bedrag van €452.840,00 opgehaald! Ontzettend bedankt! #SupportCasper. Bekijk hier de filmpjes.


Benefietavond Stichting Voetbal tegen Kanker

Op 6 april a.s. organiseert de Stichting Voetbal tegen Kanker een speciale benefietavond in het Stadshotel Woerden & Van Rossum. Het belooft een fantastische avond te worden die volledig wordt verzorgd en gefaciliteerd door Stadshotel Woerden & Van Rossum. Samen met presentator Koert Westerman, René van der Gijp, Kees Jansma, Roelof Luinge en Frans van Seumeren gaan we onder het genot van heerlijke hapjes en dranken, swingende muziek en een spectaculaire veiling zo veel mogelijk geld inzamelen voor de strijd tegen kanker. Klik hier voor meer informatie.


Actie van Excelsior levert een ton op

De inzamelingsactie bij Excelsior voor Support Casper, dat geld wil voor beter onderzoek naar een behandeling van alvleesklierkanker, is een groot succes geworden. Rondom Excelsior-Twente is er 100.000 euro opgehaald. Ook zal Excelsior de rest van dit seizoen spelen in shirts met uitingen van Support Casper daar op.

Klik hier voor de video impressie van de dag.


Bijna half miljoen voor onderzoek Support Casper

Drie onderzoekers die nauw betrokken zijn bij het onderzoek dat moet leiden tot een nieuwe, innovatieve behandeling van alvleesklierkanker (OVIT), ontvangen een beurs van bijna 500.000 euro.

Daarmee kunnen ze gegevens verzamelen over de veiligheid van genetisch gemodificeerde oncolytische virussen voor de mens en zijn omgeving.

Lees hier het persbericht


Mijlpaal: 1 miljoen euro binnen!

Met dank aan heel veel donateurs heeft de campagne ‘Support Casper’ binnen een jaar het eerste miljoen binnen gehaald. Geld dat onmiddellijk wordt ingezet voor onderzoek van prof. Dr. Casper van Eijck van het Erasmus MC en zijn team, naar nieuwe behandelmethoden bij alvleesklierkanker.

Lees hier het persbericht


Actie vv Sleeuwijk

Voetbalclub vv Sleeuwijk organiseerde op 25 juni 2016 een benefiet voetbal dag ter nagedachtenis aan Johan Ruiter, kleurrijk vrijwilliger en nog maar 52 jaar oud. Mede met dank aan de inzet van vijf vrienden van Johan en vele anderen is er die dag in Sleeuwijk meert dan 30.000 euro opgehaald.

Bekijk het verhaaal op de site van de vereniging


Overzicht publieksacties in het 1e half jaar

Sinds de start van de Support Casper campagne zijn er tal van publieksacties georganiseerd met hele mooie uitkomsten. Hieronder treft u een link naar de selectie daaruit.

Bekijk hier het overzicht


Opbrengst Haringparty in Rhoon: ruim € 30.000!

Op donderdag 23 juni op Kasteel Rhoon werd een haringparty georganiseerd door de tafelronde 154 van Rhoon. Niet alleen de toegangskaarten maar ook een goed bezochte veiling leverde uiteindelijk het enorme bedrag van 31.154 euro op. Mede met dank aan hoofdsponsor Bravo Foods, het Kasteel van Rhoon en Abel grand café restaurant.

Bekijk het bericht op de site van de tafelronde 154


Benefietavond levert €45.000 op voor goede doel

Op donderdag 7 april vond de eerste benefietavond voor Support Casper plaats: in het Nieuwe Luxor in Rotterdam genoten 1500 mensen van een avond vol muziek en nostalgie. Onder de bezielende leiding van Johan Derksen, behalve voetbalkenner ook groot liefhebber van de blues en de Nederpop uit de jaren 60 , genoten de aanwezigen van de legendarische band the Clarks en gastoptredens van diverse zangers. De cheque met het prachtige bedrag werd in de pauze overhandigd aan Casper van Eijck die het publiek kon vertellen waarom het geld zo hard nodig is.

Bekijk hier de uitzending van RTV Rijnmond