Onderzoek

Onderzoekers Dankzij de steun aan de Stichting werken er inmiddels tientallen artsen, onderzoekers en wetenschappelijk medewerkers op verschillende onderzoeksprojecten.

Onderzoekers Gepubliceerde artikelen

De behandeling Viro-immunotherapie maakt gebruik van oncolytische virussen. Deze virussen herkennen en doden tumorcellen, terwijl zij geen schade aanrichten in gezonde cellen en weefsels. Naast het direct doden van cellen, activeren deze virussen ook het immuunsysteem zodanig dat tumorcellen worden opgeruimd.

Behandeling

Gefinancierde studies Van alle studies die financieringen ontvangen geven we hier een toelichting met een beknopte samenvatting van het onderzoek. Ook is er aandacht voor de onderzoekers, de samenwerkende afdelingen en academische centra en de duur.

Studies NanoString

Vorderingen Het onderzoek dat we sinds de oprichting van de Stichting financieren bestaat uit 2 delen: immunotherapie en virotherapie. Voor beide typen therapie bestaat er een preklinisch onderzoekstraject, voor immunotherapie ook een translationeel en klinisch traject. Blijf hier op de hoogte van de vorderingen.

Vorderingen

OVIT consortium Een multidisciplinair team van onderzoekers en artsen van verschillende universiteiten. Het team heeft als doel kennis en expertise te delen op het gebied van de viro-immunotherapie en deze behandelmethode zo efficiënt mogelijk naar de kliniek te brengen.

OVIT consortium

Aanvragen financiering De Stichting Overleven met Alvleesklierkanker stelt financiering beschikbaar voor onderzoek naar de ontwikkeling van innovatieve en effectieve behandelmethoden met verschillende oncolytische virussen en immunotherapie binnen de oncologie, met speciale aandacht voor alvleesklierkanker.

Aanvragen financiering

Om je de beste ervaring te geven, gebruiken wij en derde partijen technieken zoals cookies.