Onderzoek

Onderzoekers Dankzij de steun van de Stichting zijn per 2020 inmiddels 18 wetenschappelijke medewerkers op verschillende onderzoeksprojecten aangesteld. Al deze wetenschappelijk medewerkers zijn werkzaam binnen het oncolytische viro-immunotherapie (OVIT) consortium.

Onderzoekers Gepubliceerde artikelen

De behandeling Viro-immunotherapie maakt gebruik van oncolytische virussen. Deze virussen herkennen en doden tumorcellen, terwijl zij geen schade aanrichten in gezonde cellen en weefsels. Naast het direct doden van cellen, activeren deze virussen ook het immuunsysteem zodanig dat tumorcellen worden opgeruimd.

Behandeling

Gefinancierde studies Van alle studies die financieringen ontvangen geven we hier een toelichting met een beknopte samenvatting van het onderzoek. Ook is er aandacht voor de onderzoekers, de samenwerkende afdelingen en academische centra en de duur.

Studies

Vorderingen Het onderzoek dat we sinds de oprichting van de Stichting financieren bestaat uit 2 delen: immunotherapie en virotherapie. Voor beide typen therapie bestaat er een preklinisch onderzoekstraject, voor immunotherapie ook een translationeel en klinisch traject. Blijf hier op de hoogte van de vorderingen.

Vorderingen

OVIT consortium Een multidisciplinair team van onderzoekers en artsen van verschillende universiteiten. Het team heeft als doel kennis en expertise te delen op het gebied van de viro-immunotherapie en deze behandelmethode zo efficiënt mogelijk naar de kliniek te brengen.

OVIT consortium

NanoString Sinds 2017 heeft het Erasmus MC, dankzij de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker, de beschikking over de zogenaamde NanoString technologie waarmee DNA, RNA en eiwit profielen van ziekteprocessen, zoals kanker, geïdentificeerd kunnen worden.

NanoString