Nu moet het echt anders! Het lichaam ondersteunen om zelf alvleesklierkanker te verslaan: dat is volgens mij de toekomst.

- Casper van Eijck -

Mijn vader heb ik verloren aan deze vreselijke ziekte. Ik steun Casper zodat andere mensen deze pijn bespaard kan blijven.

- Ellen Hoog -

Bekijk de video 

Casper is bereid tegen de stroom in te zwemmen zodat hij levens kan redden. Ik ben erg onder de indruk van de manier waarop hij dat doet.

- Mark van Eeuwen -

De grootste kwaliteit van Casper is dat hij menselijk met zijn patiënten omgaat.

- René van der Gijp -

Ik heb mijn man verloren in zes weken tijd omdat er geen behandeling is die werkt. Casper wil daar verandering in brengen!

- Astrid Joosten -

Bekijk de video 

Nieuwsbrief

Artikelen van de Actueel campagnenieuws, berichten over bijzondere donaties en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van innovatief onderzoek naar alvleesklierkanker treft u hier aan.


Support Casper Voetbalgala met de Comeback Award

Supporters van het eerste uur zijn de mannen van RTL Voetbal Insight. In de uitzending van afgelopen vrijdag, 21 april, zijn ze begonnen met een serie portretten van voetballers die genomineerd zijn voor de allereerste Support Casper Comeback Award. Deze nieuwe prijs zal op 15 mei, tijdens het speciale Support Casper Voetbalgala in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk, worden uitgereikt aan een geblesseerde speler die in het afgelopen seizoen het best hersteld en teruggekeerd is.

Lees hier het hele artikel


Acties door het hele land

Op heel veel plekken in Nederland zijn er acties om Support Casper financieel te steunen. Wat opvalt is dat veel acties gekoppeld zijn aan sportieve prestaties, zoals het lopen van een marathon, het fietsen van lange afstanden of het organiseren van voetbaltoernooien.

Maar ook twee lammetjes doen mee. Ze heten Casper en Casperientje, door hun bazinnen Femke en Hetty vernoemd naar Casper van Eijck. Femke en Hetty zijn beiden hersteld van kanker en willen zich graag inzetten voor een kankersoort waar helaas nog geen goede behandeling voor is. Zoals alvleesklierkanker.

Lees hier het hele artikel


Polikliniek draait op volle toeren

Op de 1e verdieping van het Erasmus MC, op de chirurgische dagbehandeling, is begin dit jaar een speciale polikliniek voor alvleesklierkanker patiënten gestart; gefinancierd met geld van de Support Casper Campagne. In deze poli krijgen patiënten een middel toegediend dat bedoeld is om het immuunsysteem te activeren. Aan de hand van regelmatige bloedonderzoeken en CT-scans wordt in de gaten gehouden hoe het immuunsysteem zich verbeterd bij deze patiënten. Dat is waardevolle informatie voor het onderzoek van Prof. Dr. Casper van Eijck en zijn OVIT- team. Want zij willen virussen inzetten die niet alleen de kwaadaardige cellen aanpakken maar óók het immuunsysteem optimaal activeren. De poli helpt om de immuun profielen van patiënten met alvleesklierkanker goed in kaart te brengen.

Lees hier het hele artikel


“Oh nee, niet die kanker!”
Interview met Astrid Joosten

“Een darmvirus dacht ik. Willem, mijn man, had sinds een paar maanden met enige regelmaat diarree maar zijn klachten waren té gewoon om te vermoeden dat het iets ernstigs kon zijn. Hij zat vol levenslust en functioneerde zoals altijd. Het was een sportieve man. Hij rookte niet, hij was zuinig op zijn lichaam. Hij viel wel een paar kilo af, maar daar was hij eigenlijk trots op, want hij dacht dat dat kwam omdat hij wat beter op zijn lijn lette...

Lees hier het hele artikel