De grootste kwaliteit van Casper is dat hij menselijk met zijn patiënten omgaat.

- René van der Gijp -

Nu moet het echt anders! Het lichaam ondersteunen om zelf alvleesklierkanker te verslaan: dat is volgens mij de toekomst.

- Casper van Eijck -

Mijn vader heb ik verloren aan deze vreselijke ziekte. Ik steun Casper zodat andere mensen deze pijn bespaard kan blijven.

- Ellen Hoog -

Bekijk de video 

Ik heb mijn man verloren in zes weken tijd omdat er geen behandeling is die werkt. Casper wil daar verandering in brengen!

- Astrid Joosten -

Bekijk de video 

Ik ken Casper van mijn tijd bij Feyenoord en ben erg onder de indruk van zijn onderzoek naar innovatieve behandelmethoden tegen alvleesklierkanker

- Ronald Koeman -

Casper is bereid tegen de stroom in te zwemmen zodat hij levens kan redden. Ik ben erg onder de indruk van de manier waarop hij dat doet.

- Mark van Eeuwen -

Bekende supporters

Als Stichting willen we met onze campagne natuurlijk zoveel mogelijk mensen bereiken. Pas wanneer mensen weten hoe dodelijk alvleesklierkanker is en zich realiseren dat er nauwelijks resultaten worden geboekt met de huidige behandelmethoden, kunnen ze besluiten om onderzoek naar nieuwe methoden te steunen. Om die reden hebben we een diverse bekende mensen benaderd met de vraag of ze supporter van Casper wilden worden.


Supporters


René van der Gijp

René, oud-profvoetballer en analist van het RTL-programma Voetbal Inside, is een bekende ambassadeur van Casper. Zijn populariteit is ongekend, als je kijkt naar de verkoopcijfers van de twee boeken die over hem verschenen. Hij raakte bevriend met Casper van Eijck toen hij nog voetbalde voor Sparta en Casper daar clubarts was. Ze eten geregeld samen een balletje in Rotterdam.


Ellen Hoog

Top hockeyster van het Nederlands elftal. Speelde meer dan 200 interlands en haalde met het Nederlands team 2x een gouden medaille en in 2016 de zilveren op de Olympische Spelen. Behalve hockey houdt Ellen zich bezig met gezonde voeding en verzorgt ze motiverende speeches. In 2005 verloor ze haar vader; haar grootste fan. Ze haalt graag zijn woorden aan: "doe vooral waar je blij van wordt en neem het leven niet te serieus"

Bekijk de video 


Mark van Eeuwen

Deze acteur en producer is erg onder de indruk van het werk van Casper. Hij studeerde in 2004 succesvol af aan de London Academy of Music and Dramatic Arts. Een jaar later begon zijn doorbraak als Jack van Houten in de serie Goede Tijden Slechte Tijden.Behalve in series -hij speelt ook in Flikken Rotterdam- speelde hij rollen in internationale films, zoals "Kidnapping Mr Heineken" met Anthony Hopkins.


Astrid Joosten

De eerste die onmiddellijk ‘ja’ zei was Astrid Joosten; Programmamaker en presentator, bekend van onder andere ‘Twee voor Twaalf’ en ‘Kanniewaarzijn’. Zij verloor in september 2012 haar man Willem aan alvleesklierkanker. Binnen zes weken nadat de diagnose was vastgesteld overleed hij. Casper was de behandelend arts en Astrid gelooft heel sterk in zijn nieuwe aanpak.

Bekijk de video 

Zoals vaker met goeie ideeën: op vrijwel hetzelfde moment bedachten twee mensen onafhankelijk van elkaar dat het tijd werd om geld in te gaan zamelen voor innovatief onderzoek naar nieuwe behandelmethoden van alvleesklierkanker.

Onze oorsprong