Mijn vader heb ik verloren aan deze vreselijke ziekte. Ik steun Casper zodat andere mensen deze pijn bespaard kan blijven.

- Ellen Hoog -

Bekijk de video 

De grootste kwaliteit van Casper is dat hij menselijk met zijn patiënten omgaat.

- René van der Gijp -

Ik heb mijn man verloren in zes weken tijd omdat er geen behandeling is die werkt. Casper wil daar verandering in brengen!

- Astrid Joosten -

Bekijk de video 

Nu moet het echt anders! Het lichaam ondersteunen om zelf alvleesklierkanker te verslaan: dat is volgens mij de toekomst.

- Casper van Eijck -

Ik ken Casper van mijn tijd bij Feyenoord en ben erg onder de indruk van zijn onderzoek naar innovatieve behandelmethoden tegen alvleesklierkanker

- Ronald Koeman -

Het ziekbed van mijn vader was zo vreselijk kort. Toen ik hoorde over het baanbrekende onderzoek van Casper, wist ik direct dat ik hier mijn steentje aan bij wilde dragen.

- Lars Boele -

Bekende supporters

Als Stichting willen we met onze campagne natuurlijk zoveel mogelijk mensen bereiken. Pas wanneer mensen weten hoe dodelijk alvleesklierkanker is en zich realiseren dat er nauwelijks resultaten worden geboekt met de huidige behandelmethoden, kunnen ze besluiten om onderzoek naar nieuwe methoden te steunen. Om die reden hebben we een diverse bekende mensen benaderd met de vraag of ze supporter van Casper wilden worden.


Supporters


Steven Rooks

In vrijwel alle grote wielerrondes heeft Steven Rooks successen geboekt. Tijdens de Tour de France van 1988 werd hij na een spannende strijd om de eindzege tweede. Rooks won tijdens deze tour de etappe naar de Alpe d'Huez, het bergklassement en het combinatieklassement. Sindsdien is het niemand nog gelukt dit te evenaren.
Helaas is hij in zijn wielercarrière ook geconfronteerd met alvleesklierkanker, Laurent Fignon, één van zijn beste maten uit de Tour de France, overleed in 2010 op 50-jarige leeftijd aan deze vorm van kanker.


Ronald Koeman

Na een glorieuze voetbalcarrière, waarin hij o.a. vier keer landskampioen werd, in 1988 het EK won met het Nederlands elftal en twee keer de Europacup in de wacht sleepte, is Ronald Koeman inmiddels bijna 20 jaar als trainer actief. Sinds februari 2018 is Koeman aangesteld als bondscoach van het Nederlandse elftal. Tijdens zijn periode als trainer van Feyenoord is er een vriendschap ontstaan met Casper. Ronald Koeman is op persoonlijke titel ambassadeur van Support Casper.


Lars Boele

Iedere werkdag van 6.00 tot 10.00 uur is Lars te horen op 100%NL tijdens ‘De ochtendshow met Lars’. Naast zijn liefde voor muziek is de radio-dj erg begaan met het verbeteren van de vooruitzichten van patiënten met alvleesklierkanker, waaraan hij in 2011 helaas zijn vader verloor. Voor zijn vorige werkgever, Q-music, heeft Lars Casper geïnterviewd over het baanbrekende onderzoek. Sindsdien heeft hij zich aan de stichting verbonden als ambassadeur.


Hans van Breukelen

Doelman Hans van Breukelen stond in zijn negentienjarige carrière onder de lat bij FC Utrecht, Nottingham Forest en PSV, kwam 73 keer uit voor het Nederlands elftal en beleefde de ultieme overwinning tijdens het Europees Kampioenschap in 1988. Als ex-voetbalinternational en voormalig technisch directeur bij de KNVB weet Hans van Breukelen als geen ander dat om te winnen het soms noodzakelijk is om te verliezen. Hierover schreef hij een boek ‘Maak je comeback’, waarvan de opbrengst gedoneerd wordt aan Support Casper.


Ellen Hoog

Top hockeyster van het Nederlands elftal. Speelde meer dan 200 interlands en haalde met het Nederlands team 2x een gouden medaille en in 2016 de zilveren op de Olympische Spelen. Behalve hockey houdt Ellen zich bezig met gezonde voeding en verzorgt ze motiverende speeches. In 2005 verloor ze haar vader; haar grootste fan. Ze haalt graag zijn woorden aan: "doe vooral waar je blij van wordt en neem het leven niet te serieus"

Bekijk de video 


René van der Gijp

René, oud-profvoetballer en analist van het RTL-programma Voetbal Inside, is een bekende ambassadeur van Casper. Zijn populariteit is ongekend, als je kijkt naar de verkoopcijfers van de twee boeken die over hem verschenen. Hij raakte bevriend met Casper van Eijck toen hij nog voetbalde voor Sparta en Casper daar clubarts was. Ze eten geregeld samen een balletje in Rotterdam.


Astrid Joosten

De eerste die onmiddellijk ‘ja’ zei was Astrid Joosten; Programmamaker en presentator, bekend van onder andere ‘Twee voor Twaalf’ en ‘Kanniewaarzijn’. Zij verloor in september 2012 haar man Willem aan alvleesklierkanker. Binnen zes weken nadat de diagnose was vastgesteld overleed hij. Casper was de behandelend arts en Astrid gelooft heel sterk in zijn nieuwe aanpak.

Bekijk de video 

Zoals vaker met goeie ideeën: op vrijwel hetzelfde moment bedachten twee mensen onafhankelijk van elkaar dat het tijd werd om geld in te gaan zamelen voor innovatief onderzoek naar nieuwe behandelmethoden van alvleesklierkanker.

Onze oorsprong