Tophockeyers Billy Bakker en Mirco Pruyser organiseren Move for Casper

In beweging voor overleven met alvleesklierkanker

Amsterdam, 29 april 2021

Amsterdam, 29 april 2021 – Op 29 en 30 mei komt Nederland in beweging tijdens het Move for Casper-weekend. Voor zichzelf, voor elkaar en voor de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker (OAK). Doel is meer bekendheid genereren voor deze slopende ziekte die de op één na dodelijkste vorm van kanker is. Het evenement is bedacht door sportmarketingbureau byBP van hockey-olympiërs Billy Bakker en Mirco Pruyser. De topsporters zijn ambassadeur van Support Casper, de campagne van Stichting OAK om geld in te zamelen voor het onderzoek van professor Casper van Eijck naar een effectieve behandeling van alvleesklierkanker. Voetbalgrootheid Ronald Koeman, tophockeyster Ellen Hoog, acteur Nizar El Manouzi, tv-presentator Hélène Hendriks en musicalster Pia Douwes hebben zich al ingeschreven voor Move for Casper. Iedereen die deel wil nemen kan zich vanaf vandaag aanmelden via www.moveforcasper.nl.


#OAKIKDOEMEE

In het weekend bewegen doet bijna iedereen. In het weekend van 29 en 30 mei vraagt Support Casper die beweging te ‘doneren’ aan het onderzoek naar een effectieve behandeling van alvleesklierkanker. Zo krijgt deze op één na dodelijkste vorm van kanker meer aandacht en komt er meer geld beschikbaar voor onderzoek. Wie zich aanmeldt voor het Move for Casper-weekend doneert €10 aan het goede doel en ontvangt een ‘OAK ik doe mee’-rugnummer voor extra zichtbaarheid. Elke vorm van bewegen en elke afstand is toegestaan, en deelnemers van alle leeftijden kunnen meedoen – alleen, als team vanaf vijf personen of met het hele bedrijf. Ronald Koeman gaat een potje voetballen, Ellen Hoog pakt de hockeystick en de Move for Casper van radio-dj Lars Boele is een wandeling met Furby, zijn trouwe viervoeter.


Step, skippybal of rollator

Organisator Billy Bakker van byBP over Move for Casper: “Wij organiseren dit evenement zodat alvleesklierkanker bekender wordt, onder Nederlanders en onder artsen, en er meer onderzoek plaats kan vinden. De diagnose alvleesklierkanker overvalt nog dagelijks mensen en hun dierbaren, de meeste patiënten overlijden binnen een jaar. Bijna niemand vertelt het na. Dat kan anders. Dat móét anders!” Mede-byBP-eigenaar Mirco Pruyser vult aan: “Op de step, de skippybal of met de rollator. Rennend, fietsend of golfend. Het maakt niet uit hoe je in beweging komt, als je maar in beweging komt! Door jouw actie zichtbaar te maken op straat en op social media groeit de bekendheid van alvleesklierkanker en dat helpt bij het vinden van meer sponsors voor het onderzoek. Alleen dan kan er een effectieve behandeling worden ontwikkeld door professor Casper van Eijck en zijn team. Jij doet toch oak mee?”


Event credits

Event- en marketingbureau byBP bedacht en ontwikkelde het concept voor Move for Casper en is in samenwerking met Support Casper verantwoordelijk voor de uitvoering. byBP gebruikt in de topsportwereld opgedane kennis en ervaring om unieke concepten, merkstrategieën en events te creëren. Zie voor meer info byBP.nl.


Om je de beste ervaring te geven, gebruiken wij en derde partijen technieken zoals cookies.