Opbrengst tweede Haven Charity Gala Rotterdam: 850.000 euro

Rotterdam, 24 mei 2019

Haven charity gala

De opbrengst van het Haven Charity Gala Rotterdam is 850.000 euro. Dat geld is bestemd voor de campagne Support Casper! Het komt ten goede aan onderzoek naar de behandeling van alvleesklierkanker door prof. dr. Casper van Eijck en zijn team. Het gala vond donderdag 23 mei voor de tweede keer plaats. Vooraanstaande ondernemers en bestuurders uit de wereld van haven en logistiek genoten samen met hun gasten van een tot in de puntjes verzorgde avond.

Het sfeervolle evenement werd gehouden in een speciaal daarvoor opgebouwd paviljoen bij het Kasteel van Rhoon. Gastheer Ad Janssen was verantwoordelijk voor de culinaire uitvoering. Voormalig topwielrenster Leontien Zijlaard-van Moorsel en journalist/presentator Jan Dirk Stouten leidden de avond in goede banen. Het entertainment was gevarieerd en had een sterk Rotterdamse inslag met spetterende optredens van Rachel Kramer, de Flamingo’s, Lee Towers en Anita Meyer.

Veiling en verloting

Naast hun bijdrage door de aanschaf van tafels om hun beste relaties te ontvangen doneerden de aanwezige prominenten uit de haven ook gul bij de veiling en verloting. Veilingmeester Junior Zegger wist de gewilde kavels – veelal belangeloos beschikbaar gesteld door tal van bedrijven en organisaties die Support Casper! een warm hart toedragen – voor mooie bedragen aan de man te brengen.

Behandeling van alvleesklierkanker

Onder de bezielende leiding van Casper van Eijck wordt in Rotterdam gewerkt aan een effectieve behandeling voor patiënten met alvleesklierkanker. De eerste editie van het Haven Charity Gala Rotterdam maakte de bouw en inrichting mogelijk van een speciaal laboratorium. Inmiddels wordt in het Erasmus MC hard gewerkt aan de realisering daarvan.

Op de tweede gala-avond vertelde Casper van Eijck over de recente vorderingen. Samen met zijn onderzoeksteam werkt hij aan de ontwikkeling van virussen waarmee alvleesklierkanker, maar ook andere vormen van kanker behandeld kunnen gaan worden. Dit jaar is de opbrengst van het Haven Charity Gala Rotterdam specifiek bestemd om de productie van die virussen te financieren.

Noot voor de redactie / niet ter publicatie

Kijk voor meer informatie op www.havencharitygalarotterdam.nl of neem contact op met Caroline Kool: info@havencharitygala.nl of 0651 85 99 01.


Om je de beste ervaring te geven, gebruiken wij en derde partijen technieken zoals cookies.