Vrijwilligers

Robert Karel Hemminga

Caroline SchoonderwoertVrijwilliger Support Casper sinds 2015

Het jaar 2010 was een heel bijzonder jaar voor ons. In april van dat jaar liep ik de Marathon van Rotterdam en in mei kreeg mijn vrouw Diny te horen dat ze kanker had en ze in het Amphia te Breda niets meer voor haar konden betekenen. Wellicht zouden er wel nog mogelijkheden in het Erasmus MC zijn.

Van 2010 tot 2015 zijn we zeer regelmatig naar Rotterdam geweest, waar alles in het werk werd gesteld om haar te helpen. De contacten met de afdeling van Prof. dr. Van Eijck en alle medewerkers (met name zijn secretaresse Monica) waren hartverwarmend. Door haar ben ik in contact gekomen met de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker en Support Casper, die ik zeer waardeer. Na het overlijden van Diny in 2015 heb ik geprobeerd mijn leven weer wat op de rails te krijgen. En vrijwilligerswerk voor Support Casper maakt daar sindsdien deel van uit.

Angelique Schrammeijer

Angelique SchrammeijerVrijwilliger Support Casper sinds 2019

Mijn naam is Angelique Schrammeijer en sinds november 2019 mag ik mijzelf vrijwilliger noemen voor Support Casper.

De stichting was al langer bij mij bekend, mede omdat ik Feyenoord zeer actief volg!
Maar ik heb ook een persoonlijk verhaal. Mijn vader kreeg in het najaar van 2015 de diagnose Alvleesklierkanker. De wereld staat stil op dat moment. Ik kan het me nog precies herinneren. En vanaf dat moment stap je in een achtbaan. Mede door de expertise van het team van en Prof. dr. Casper van Eijck zelf, werd mijn vader snel geopereerd. Hij is uiteindelijk in mei 2018 overleden en wij hebben dus langer van elkaar kunnen genieten dan na de diagnose werd gedacht. Daar ben ik nog iedere dag dankbaar voor. We hebben in die tijd geleefd voor 10 jaar, zoveel mooie herinneringen gemaakt!

Onderzoek en ontwikkeling van een therapie is zo belangrijk om uiteindelijk van deze dodelijke ziekte een chronische ziekte te kunnen maken. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij. Als vrijwilliger ben ik aanwezig geweest bij het kerstconcert waar het Inspire2LiveChoir onder leiding van dirigent Peter Overduin heeft opgetreden. Wat een beleving. Ik heb ze nog een keer mogen bewonderen in januari, tijdens het evenement in het Dolfinarium in Harderwijk. In Egmond aan Zee heb ik mogen flyeren voor The Dutch 750, een wielerevenement waarvan de opbrengst naar Support Casper en Make-A-Wish gaat. Helaas is het door de coronacrisis onduidelijk wanneer de eerste editie zal gaan plaatsvinden, maar als ik kan help ik dan ook graag weer.

Caroline Schoonderwoerd

Caroline SchoonderwoertVrijwilliger Support Casper sinds 2019

Mijn man heeft het Haven Charity Gala in Rotterdam (mede)georganiseerd voor Support Casper. Die avond was ik aanwezig en werd ik erg geraakt door de verhalen, maar vooral ook door de vorderingen welke de stichting boekt. Hiervan wilde ik graag deel uitmaken, zeker nu ook een goede vriendin vorig jaar de diagnose alvleesklierkanker heeft gekregen.

Ik heb tijdens het EK Baanwielrennen het nieuwe wielerevent The Dutch 750 gepromoot.

Bij Support Casper voel ik mij zeer welkom en hard nodig.

Vrijwilligers onder elkaar, ieder met hun eigen achtergrond en motivatie, maken zich samen sterk voor een groter geheel: dat is waar het om gaat en wat ik nu al in korte tijd heb mogen ervaren.

Monique Hulsebosch

Monique Hulsebosch Vrijwilliger Support Casper sinds 2016

In 2014 is mijn man overleden aan slokdarmkanker. We gingen altijd samen naar de Kuip en keken altijd Voetbal Inside en zo raakten we bekend met het werk van Prof. dr. Van Eijck.

Als verpleegkundige en anesthesieassistent heb ik alvleesklier kankerpatiënten verpleegd. Daardoor ben ik bekend met de ernst en slechte prognose voor deze patiëntengroep. Omdat mijn pensioen inging na het overlijden van mijn man, wilde ik een deel van mijn tijd en energie gaan inzetten voor Support Casper.

Ik heb verschillende dingen gedaan, zoals een stand bemannen, informatie gegeven voorafgaand aan één van de korenconcerten, regionale initiatieven voorzien van informatie en collectebussen en het opruimen van de opslag van Support Casper. De afwisseling vind ik zelf heel leuk. De betrokkenheid van Prof. dr. Casper van Eijck en Silvia Wolfert maken het dat ik nog heel lang vrijwilligerswerk wil blijven doen.


Om je de beste ervaring te geven, gebruiken wij en derde partijen technieken zoals cookies.