Wetenschappelijke AdviesraadEvert Rijntjes

Evert Rijntjes

Voorzitter
Na een leven van 40 jaar als KNO-arts en opleider heb ik nog altijd grote interesse in medisch wetenschappelijk onderzoek. Als gepensioneerde is het fantastisch dat ik veelbelovend, experimenteel wetenschappelijk onderzoek op deze manier kan steunen.

Al jaren is het grootste deel van mijn wetenschappelijk onderzoek gericht op het verbeteren van de immunologische afweer tegen kanker. Het vergroot op een fantastische manier de behandelmogelijkheden. Het verheugt me om die ervaring en expertise nu ook in te kunnen zetten voor alvleesklierkanker met het geven van gevraagd - en ongevraagd- advies.


Ada Kruisbeek

Ada Kruisbeek

LidYvette van Kooyk

Yvette van Kooyk

Lid
Yvette van Kooyk is hoogleraar Moleculaire Celbiologie en Immunologie verbonden aan het Amsterdam UMC. Zij is gespecialiseerd in de celprocessen rond het ontstaan van kanker, hiv/aids en infectieziekten. Deze ziektes hebben gemeen dat het immuunsysteem ontregeld is, doordat bepaalde afweercellen juist wel of juist niet een glycosyl-groep bevatten. Van Kooyk combineert scheikunde, biologie en geneeskunde en ontwikkelt nano-medicijnen die het immuunsysteem ondersteunen bij het gevecht tegen kanker, waaronder alvleesklierkanker, en andere ziekten.