Wetenschappelijke AdviesraadEvert Rijntjes

Evert Rijntjes

Voorzitter
Na een leven van 40 jaar als KNO-arts en opleider heb ik nog altijd grote interesse in medisch wetenschappelijk onderzoek. Als gepensioneerde is het fantastisch dat ik veelbelovend, experimenteel wetenschappelijk onderzoek op deze manier kan steunen.

Al jaren is het grootste deel van mijn wetenschappelijk onderzoek gericht op het verbeteren van de immunologische afweer tegen kanker. Het vergroot op een fantastische manier de behandelmogelijkheden. Het verheugt me om die ervaring en expertise nu ook in te kunnen zetten voor alvleesklierkanker met het geven van gevraagd - en ongevraagd- advies.


Ada Kruisbeek

Ada Kruisbeek

LidProfessor dr. Sjoerd van der Burg

Professor dr. Sjoerd van der Burg

Lid
Al vanaf de start van mijn onderzoekscarrière in 1995 zijn mijn studies gericht op het begrijpen van de immunologische afweer tegen kanker en hoe dit te vertalen naar werkzame therapieën. De doorbraak van immunotherapie in de kliniek vergroot de behandelkans van verschillende typen kanker. Ik zet mijn expertise en ervaring graag in om ook een betere behandeling voor alvleesklierkanker te vinden, door de Stichting advies te geven welk type onderzoek de beste kansen schept om dit te bereiken.

Als hoogleraar Translationele Tumor Immunologie doe ik al meer dan een kwart eeuw onderzoek aan de afweerrespons tegen kanker. Mijn lab verkent klinisch toepasbare manieren om lokaal in de tumor en lymfeklieren immuunsuppressie op te heffen en een respons te activeren die langdurig bescherming tegen kanker kan bieden –inclusief uitzaaiingen op afstand. Alvleesklierkanker blijft hierbij een grote uitdaging en het doet mij dan ook deugd als wetenschappelijk adviseur mijn steentje bij te dragen aan het gevecht met deze agressieve tumorsoort.


Professor dr. Tanja de Gruijl

Professor dr. Tanja de Gruijl

Lid