Bestuur

De Stichting Overleven met Alvleesklierkanker (OAK) bestaat sinds het najaar van 2015 en kent zes bestuursleden die tenminste 4x per jaar bij elkaar komen. Bij de oprichting gold nog een andere naam (de Stichting IOU). De huidige naam is ontstaan omdat we belang hechten aan een naam die meteen helder maakt waar we voor staan en die meer recht doet aan de doelstelling van de Stichting.

Voor de toekenning van aanvragen voor financiering van vernieuwend onderzoek wordt door het Stichtingsbestuur standaard advies gevraagd aan onze Wetenschappelijke Adviesraad. We bezitten de ANBI-status en zijn sinds mei 2016 door het CBF erkend als goed doel.Robert den Brave

Robert den Brave

Voorzitter en oprichter van de Stichting
Ik huldig het principe: "don’t take no for an answer" en dat is ook de motivatie geweest om deze Stichting op te richten. Mijn vrouw is op 56-jarige leeftijd overleden en mijn kinderen en ik stonden machteloos. Dat moet en kan anders voor toekomstige patiënten.

Alvleesklierkanker is een sluipmoordenaar. De diagnose komt als een mokerslag en daarna heb je geen tijd van leven meer. Graag wil ik daarom mijn steentje bijdragen om deze vorm van kanker tot een behandelbare aandoening te maken.


Marie José Blondeau

Marie José Blondeau

SecretarisRein Vehmeijer

Rein Vehmeijer

Penningmeester
Als directeur van Inforay en PPP-Zorg ben ik gericht op het inzichtelijk maken van kwaliteit van leven in de zorg. Ik weet van dichtbij dat bij alvleesklierkanker overleven -in plaats van kwaliteit van leven- de 1e stap is die nog gezet moet worden. Ik werk daar graag aan mee.

Van dichtbij en in toenemende mate heb ik dierbaren om mij heen het onderspit zien delven tegen alvleesklierkanker. Er is urgentie geboden voor het ontwikkelen van een therapie die werkt. Daar zet ik me als duurzaam en sociaal ondernemer graag voor in.


Stef Kranendijk

Stef Kranendijk

LidRob Vismans

Rob Vismans

Lid
Toen mijn moeder in 1997 op een te jonge leeftijd aan de gevolgen van alvleesklierkanker overleed, realiseerde ik mij niet dat een effectieve therapie nog zo lang op zich zou laten wachten. Met onze Stichting zijn we in staat het verschil te maken.

Mijn moeder is overleden aan alvleesklierkanker en ik heb mij toendertijd moeten neerleggen bij een ziekteproces zonder hoop. Als onderzoeker (voorheen in de immunologie en nu in de publieke gezondheid) zet ik mij heel graag in voor de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker die innovatief onderzoek naar alvleesklierkanker mogelijk maakt.


Claudia Verhagen

Claudia Verhagen

Lid